MUST söker Kvartermästare till Nationella underrättelseenheten (NUE)

Om tjänsten

MUST söker erfaren Kvartermästare till Nationella Underrättelseenheten (NUE) 

Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänst har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet för att kartlägga yttre hot mot landet till stöd för landets utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.
MUST har också i uppgift att bidra till ett stärkt underrättelsesamarbete inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik och EU:s krishanteringsförmåga.

NUE är ett stående krigsförband med uppgift att stödja multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser i Försvarsmaktens insatsområden. Förbandet tar även fram underrättelser inför insatser samt nationellt, åt uppdragsgivare inom och utanför Försvarsmakten.
Förbandet är underställt chefen MUST.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Kvartermästaren ansvarar för uppföljning av förbandets materiel, förnödenhetsförsörjning och för all transporttjänst. Du kommer även att utarbeta orderverk och anvisningar till förbandet inom ditt eget ansvarsområde. Du ska vara beredd stödja övriga avdelningar och sektioner inom förbandet i lösandet av uppgifter som berör funktionen logistik. Du kommer även att leda utbildningar inom ditt eget kompetensområde.

Krav

 • Specialistofficersexamen, utnämnd OR7
 • Tidigare erfarenhet som kvartermästare på kompani eller bataljon
 • Dokumenterad väl vitsordad tjänst
 • Skall årligen klara av FM Fysiska baskrav samt till förbandet hörande tilläggskrav
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Körkort lägst klass B.

 

Meriterande

 • Erfarenhet från tjänst i internationell militär insats
 • Erfarenhet av arbete med avgränsade förband
 • Utbildning i LIFT
 • Utbildning i ISUS
 • Stort kontaktnät inom logistikfunktionen i Försvarsmakten
 • Utbildning i Farligt gods (BVKF, IFTEX, ADR)
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Körkort C/CE och truck


Personliga egenskaper

 • Mycket god förmåga att bygga och upprätthålla relationer
 • Du är flexibel och kreativ och kan jobba självständigt
 • Du har en mycket god förmåga att prestera även under pressade förhållanden

 

 

Övrigt:
Befattningen är en tillsvidareanställning.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde Q4 2024- Q1 2025
Utlandstjänstgöring är en obligatorisk återkommande del av befattningen.


Befattningen omfattas av sekretess så vi uppmanar dig att vara restriktiv i din kommunikation angående att du sökt den här tjänsten.

Då befattningen innebär krigsplacering samt tjänstgöring internationellt skall du fullt klara Försvarsmaktens fysiska grundkrav. Försvarsmakten möjliggör för anställda att uppnå dessa krav genom att träna på arbetstid.

Välkommen med din ansökan senast 2024-10-01 som skall innehålla CV, examensbevis och betyg. Vi vill att du motiverar i ett personligt brev varför du är lämpad för denna befattning. 

För denna befattning krävs en godkänd säkerhetsprövning.

Förfrågningar om befattningen lämnas av: C S1, Caisa Littorin. Nås via mejl: caisa.littorin@mil.se

Fackliga representanter
SACO - Anders Markow 
OFR/O - Roger Ericsson 
SEKO - Katarina Kruse 
OFR/S - Maria Ekelund 
Samtliga nås via 08-788 75 00.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan