Tekniker med systemansvar

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver försvarsunderrättelseverksamhet och militär underrättelse-och säkerhetstjänst till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik samt i övrigt för kartläggning av yttre hot mot Sverige.

Vårt erbjudande:
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också goda möjligheter till komptensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete. I befattningen som tekniker med systemansvar kan projektarbete ingå samt ett gemensamt ansvar om att omvärldsbevaka och vara delaktiga i att driva tekniken framåt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som tekniker med systemansvar arbetar du med drift, utveckling, support och administration av verksamhetens applikationer, system och teknik. Du kommer tillhöra en teknikavdelningen bestående av andra teknikintresserade kollegor som gärna samarbetar och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Rollen är dynamisk och du arbetar brett med varierande arbetsuppgifter av olika teknisk komplexitet.

Arbetsuppgifter:

 • Drift, underhåll och utveckling av system
 • Operativ funktionsutveckling där du i samverkan med olika parter planerar utveckling av ny funktionalitet utifrån behovet i verksamheten
 • Att både aktivt och proaktivt, tillsammans med övriga i gruppen, säkerställa stabil applikations- och klientdrift både kortsiktigt och långsiktigt
 • Systemadministration; felsökning och att driva felsökningsärenden, utföra eller beställa systemuppdateringar, utföra systemflytt, säkra att driftrutiner följs samt att nädvändiga säkerhetsåtgärder utförs
 • Säkerställ att relevant dokumentation skapas och underhålls, både på funktionell och teknisk nivå
 • Informera om eventuella driftstörningar

Kvalifikationer:

 • Arbetslivserfarenhet som tekniker och med servrar, klienter och system
 • God kunskap av Microsofts produkter såsom WIndows server, Windows klientapplikationer och Windoms operativsystem med dess tjänster/tekniker
 • Kunskap inom VmWare
 • Kunskap inom SQL
 • God förmåga att skriva dokumentation

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete med kritiska system
 • Kunskap inom databaser och/eller IT säkerhet

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är tekniskt kunnig, har en god problemlösningsförmåga och är välorganiserad för att effektivt kunna hantera olika aspekter inom teknikavdelningen. Som person delar du gärna med dig av dina kunskaper till andra och är öppen för nya insikter och lärdomar. Vi värdesätter ett strukturerat och logiskt tankesätt, förmåga att sätta sig in i nya frågeställningar samt att kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Vi tror att du motiveras av att samverka med olika kontaktytor och har lätt för att bygga goda relationer. Stabil, pålitlig och ömdemesgill med integritet är andra egenskaper som är lämpliga i denna befattning. God kunskap i svenska och engelska.

Övrigt:
Urval kommer att ske löpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en sex månaders provanställning. Tjänsten kräver arbete på plats och det finns inte möjlighet till hemarbete. Befattningen är civil (oberoende). Tjänsten är placerad i Stockholm och tillträde sker enligt överenskommelse. Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.

Kontakt:
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Tekniker med systemansvar" i ämnesraden.

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11.Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för en befattning hos oss. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan