Senior IT-säkerhetsexpert till Must

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Då ska du söka dig till oss på Must! Vi söker nu IT-säkerhetsexperter som vill arbeta med att ta fram de kryptosystem och IT-säkerhetskomponenter som skyddar Sveriges säkerhet.

Som IT-säkerhetsexpert på avdelningen för krypto och IT-säkerhet får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med några av Sveriges ledande experter inom IT-säkerhetsområdet.

Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och vi lägger stor vikt vid att utbilda vår personal. Som IT-säkerhetsexpert får du möjlighet att fördjupa och kompetensutveckla dig inom IT-säkerhetsområdet. Vi samarbetar aktivt med andra myndigheter, i Sverige och utomlands.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsexpert vid Must arbetar du med att:

 • kravställa och granska kryptosystem, protokoll och IT-säkerhetskomponenter, samt testa och verifiera implementationer av dessa
 • utvärdera säkerhetsarkitekturer, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester, granska kod och ställa krav på produkter och produktutveckling
 • utveckla våra policyer, standarder och metoder inom IT-säkerhetsområdet
 • bedriva kontinuerlig och systematisk omvärldsbevakning.

Arbetet bedrivs i projektform där du arbetar tillsammans med experter inom andra IT-säkerhetsrelaterade områden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • flerårig erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet
 • relevant utbildning på akademisk nivå eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet av att designa, utveckla och leverera säkerhetskritiska system
 • erfarenhet av att granska och identifiera brister i design och implementation av säkerhetskritisk mjukvara
 • erfarenhet av olika utvecklingsmetodiker och att producera robust mjukvara, samt av utveckling i något etablerat programmeringsspråk
 • god vana att läsa och skriva dokumentation på både svenska och engelska.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • en djup förståelse för hur operativsystem fungerar, exempelvis Linux eller Windows
 • erfarenhet av inbyggda system eller anpassning av säkerhetsfunktioner i Linux eller Windows
 • kunskaper om systemarkitektur, domänseparation och är förtrogen med begrepp som principle of least privilege
 • erfarenhet av penetrationstestning eller reverse engineering
 • kunskap om signalskyddssystem
 • erfarenhet av arbete i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper

Du brinner för IT-säkerhetsområdet och har en stark motivation att ständigt lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. För att nå goda resultat är du bra på att samarbeta, bra på att bygga relationer och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är även lösningsorienterad, prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Senior IT-säkerhetsexpert” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-09-02. I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-09-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan