Enhetschef för Marinens verkstäder

Om tjänsten

Vill du jobba i en inspirerande miljö mitt i samhällets och Försvarsmaktens utveckling och tillväxt för ett starkare försvar? Marinbasen söker nu en chef till Marinens verkstäder.

Om enheten
Marinverkstäderna underhåller och till del utvecklar Försvarsmaktens marina materiel som inte är själva fartyget. Verkstäderna har hand om fartygets kvalificerade vapenmateriel, livräddnings- och säkerhetsmateriel, dykutrustning för vatten och rök/kem och en båtunderhållsanläggning. Utöver det finns även kvalificerad verkstads- och eltekniska resurser.

Enheten är liksom övriga Marinen under tillväxt och vi förväntas öka produktionen med fler materielsystem de kommande åren samt ännu tydligare ingå i krigsorganisationen. Marinens verkstäder är en leverantör till hela Marinen, stora delar av Försvarsmakten samt andra myndigheter vilket på så vis bidrar till marinens förmåga till verkan och uthållighet. Enheten finns på flera platser i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som enhetschef ingår du i gruppen direkt underställda chefer till förbandschefen. Verkstäderna i Försvarsmakten funktionsstyrs av Försvarsstabens stödavdelning vilket gör att återkommande rapportering även görs dit.

Detta uppdrag kommer medge stor handlingsfrihet att lägga upp arbetet och därtill stort ansvar för produktion och kvalitet. Enhetschefen är ansvarig för att verksamheten, budget, resultat, utveckling, förbättring och arbetsmiljö fungerar. Till enhetschefen driver fem underställda chefer de funktioner som ingår i verkstäderna. Enheten ska över tid utvecklas med fler kompetenser och fler produktionsplatser samt ingå i Marinbasens krigsförband. Som en del av krigsförbandet ska verkstäderna ingå i övning, insats, mobilisering och utveckling av ett starkare försvar vilket är en viktig del av marinens operativa förmåga.

KRAV
Kvalifikationer

 • B. SC eller högre examen inom teknik, mekaniskt arbete/konstruktion, underhållsteknik, sjöfart, teknisk officer med erfarenhet som bedöms likvärdig av Försvarsmakten
 • Minst 5 års erfarenhet av underhållssystem/affärssystem
 • Minst 5 års erfarenhet från verkstadsindustri/marin teknik/officer inom tekniskt område
 • Flerårig praktisk erfarenhet av arbetsmiljöarbete, personalfrågor och affärssystem
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Du har ett stort engagemang, initiativförmåga och förmågan att se och skapa förståelse för helheten. Vi söker dig som är en person som drivs av att ta ansvar, tänka och arbeta strategiskt och målfokuserat. En förutsättning för goda resultat och kvalitet i arbetet är att du har en god kommunikativ förmåga, detta genom en öppen och tydlig kommunikation, samt har en god social kompetens och samarbetsförmåga.

Som person och ledare har du en positiv attityd, är pålitlig och lösningsfokuserad för att leverera efterfrågat resultat med ett högt säkerhetstänk. Samtidigt är du omdömesgill, inlyssnande och mån om att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har en god situationsanpassad förmåga både vad gäller ledarskap och medarbetarskap. Självklart bidrar du till ett positivt arbetsklimat och det är viktigt för dig att ge förutsättningar för ett bra teamsamarbete. Du är tydlig med förväntningar och mål och arbetar för att skapa engagemang och drivkraft hos medarbetarna.

Som ledare och person är du ett föredöme och en god representant för Försvarsmakten där du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • M. SC inom teknik, mekaniskt arbete/konstruktion, underhållsteknik, sjöfart
 • Erfarenhet av Försvarsmakten, Försvarets materielverk
 • Erfarenhet av underhållsledning inom sjöfart, varv eller materielunderhåll
 • Erfarenhet av arbete som chef i statlig myndighet
 • Erfarenhet av rotorsaksanalys
 • Erfarenhet av SAP-affärssystem, certifierade verksamheter och kännedom om marin teknik och utrustning.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: huvudsaklig arbetsort Karlskrona.
Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna, främst inrikes till platser där Marinen verkar.

Upplysningar om befattningen
Fredrik Edwardson eller Magnus Nell

Information om rekryteringsprocessen
Ida Bergström

Ovan personer nås via växeln på 010-823 30 00.

Fackliga företrädare
SACO: Birgitta Strauss
OFR/O Officersförbundet: Jonas Mård
Försvarsförbundet: Jan Wasberg
Ovan personer nås via växeln: 0455-85 000.
SEKO: Jan Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471 000.     

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juli 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan