Stabshandläggare till Försvarsstabens infrastrukturavdelning

Om tjänsten

 

HKV FST STÖD INFRA utgör Försvarsmaktens centrala infrastrukturorganisation med ansvar att leda infrastrukturområdet i Försvarsmakten. Planeringssektionen är en av fem sektioner vid Försvarsstabens infrastrukturavdelning.

Planeringssektionen ansvarar för att långsiktigt inrikta och utveckla infrastrukturområdet i Försvarsmakten. Vi skapar förutsättningar för infrastrukturområdets genomförandeprocesser att leverera rätt saker, på rätt plats och i rätt tid. Vi söker nu en länk mellan infrastrukturområdet och förbandsverksamheten med förståelse för påverkansfaktorer och bred erfarenhet av försvarsmakten.

Nu söker vi en Stabshandläggare.

Beskrivning av tjänsten

Som del av ett kompetent och engagerat arbetslag kommer du att arbeta med myndighetsövergripande projekt, verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling.

Du bidrar till och ansvarar för sammanställning och utarbetandet av beredningssvar på regeringsuppdrag, remisser, utredningar och interna produkter kopplat till infrastrukturorganisationen delaktighet i försvarsplaneringen och långsiktiga militärstrategiska och operativ planeringen inom Försvarsstaben. Du kommer också att stödja infrastrukturprocessens implementering av NATO arbetssätt och processer.

Du leder och deltar i både större och mindre projekt som representant för infrastrukturavdelningen. Du har ett stort eget ansvar och arbetar i flera olika tidsperspektiv samtidigt.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att både utvecklas och utmanas i en föränderlig miljö i tillväxt. Tillsammans med oss kommer du att fördjupa dina kunskaper inom analys, planering, projektledning och stabsarbete på central nivå.

Det är ett kvalificerat arbete som kräver driv, flexibilitet, eget ansvar och kunskapstörst. Periodvis levererar man under tidspress och inom flera olika områden. 

KRAV

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning med inriktning samhällsplanering, fastighetsutveckling eller statsvetenskap
 • Kunskap om och/eller erfarenhet från Försvarsmaktens infrastrukturprocess
 • Erfarenhet av arbete med lokalförsörjning inom statlig myndighet eller motsvarande förvaltningsorganisation
 • Minst 5 års aktuell och relevant erfarenhet av att leda och delta i större projekt
 • Goda kunskaper i MS Office
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
 • Körkort B 

Personliga egenskaper

För att både trivas och lyckas i rollen ser vi att du är en ansvarstagande person med resultatfokus och eget driv. Du är initiativtagande och trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag. Du är strukturerad, kan planera och är flexibel inför verksamhetens behov.

Som person är du analytisk och har ett gott omdöme samt hög integritet. Du är sist men inte minst även duktig på att kommunicera och skapa förtroendefulla relationer. Du vill bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö och vardag för dina kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå (regements-/flottiljstab, militärregionsstab, Försvarsgrensstab eller Högkvarteret)
 • Erfarenhet av att arbeta med NATO-relaterad verksamhet vid Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
 • Färdighet i systemen ISUS, SWECCIS och Vidar

Övrigt

Som stabshandläggare är du placerad vid Försvarsmaktens anläggningsenhet men du kommer att arbetsledas av och majoriteten av tiden tjänstgöra vid Försvarsstabens infrastrukturavdelning. Tjänstgöringsort är Stockholm.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Resor såväl som helgarbete förekommer om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och innan anställning görs en registerkontroll på den kandidat som vi avser erbjuda tjänsten.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Marika Granberg via FM Växel 08-788 75 00

Fackliga företrädare:

 • SACO Pär Lohman
 • OFR/S Martin Sparr
 • SEKO-F Matz Felix
 • OFR/O Martin Strömquist

 

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-16 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-07-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan