Utbildningssjuksköterska vid Sjukhusbataljonen

Om tjänsten

Vill du vara en del av oss som jobbar för att starkare försvar av Sverige? Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska.

 

Om sjukhusbataljonen

Sjukhusbataljonen består av en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.    

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten som Utbildningssjuksköterska vid Sjukhusbataljonen består de huvudsakliga arbetsuppgifterna av planering och genomförande av utbildningar, främst riktat mot värnpliktsutbildning och förbandsövningar. Arbetet omfattar även att stödja med fackkompetens, administrativ koordinering samt arbete som kliniker vid något av våra krigsförband.

Försvarsmakten växer och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid. 

Kvalifikationer

 • legitimerad specialistsjuksköterska inom anestesi, narkos, akut, IVA eller motsvarande
 • minst tre års erfarenhet inom din specialitet
 • b-körkort 
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • fullt frisk och uppfyller kraven i FMFysS.

Meriterande

 • erfarenhet av försvarsmedicin 
 • erfarenhet av att bedriva utbildning och att föreläsa 
 • erfarenhet av administrativt arbete
 • militär utbildning, något av följande: officersutbildning/reservofficersutbildning/specialistofficersutbildning, fullgjord värnplikt, Grundläggande Soldat Utbildning för Internationell tjänst (GSU INT), Grundläggande Militär Utbildning (GMU), Grundläggande Soldatutbildning (GSU)
 • tidigare militär utlandstjänstgöring.

Personliga egenskaper
Du trivs med att utbilda andra och dela med dig av dina erfarenheter. Du besitter en grundlagd pedagogisk förmåga och vill utvecklas inom det.
För att lyckas i denna roll bör du vara serviceinriktad, initiativtagande och med lätthet tar du dig an nya uppgifter. Du arbetar strukturerat och effektivt med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Med din personlighet bidrar du till stabilitet och trygghet i gruppen. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv och dina kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, civil anställning på heltid. 6 månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Personalgeneralist Malin Hansson Tel. 0505-45 10 00 (vxl). Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Upplysningar om befattningen
Bataljonsförvaltare Peter Persson Tel. 0505-45 10 00 (vxl). Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan