Västra militärregionen söker officer till Underrättelse och säkerhetsavdelningen, J2

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Västra Militärregionen har ansvaret för den regionala militära säkerhets- och underrättelsetjänsten inom Hallands, Västra Götalands, Örebro och Värmlands län.

Säkerhetsunderrättelsetjänsten ska indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet som riktas mot Försvarsmaktens skyddsvärden.

Som officer inom säkerhetsunderrättelsetjänsten är din huvudsakliga uppgift att arbeta med analys av underrättelse och säkerhetsläget inom Västra Militärregionens område. Du deltar, som J2 representant, i planering, genomförande och utvärderingav verksamheter.   Produktion av rapporter och bedömanden är en del av vardagen, samt samverkan med andra parter och myndigheter för att inhämta information till egen lägesbild.

Du kommer att arbeta som detaljchef, vilket innebär att du arbetsleder fyra individer (både militär och civil personal), utan administrativt personalansvar, under chefen J2. Du leder den vardagliga verksamheten som berör både säkerhetsunderrättelse- och underrättelsetjänsten. Du är med och utvecklar och följer upp säkerhetsunderrättelsefunktionen i samverkan med övriga delar inom FM. 

I tjänsten ingår beredskap- och jour tjänstgöring då Västra Militärregionen leder regional säkerhets- och underrättelsetjänst hela tiden. 

Kvalifikationer

 • Svenskt medborgarskap
 • Yrkesofficer, officer lägst OF1
 • Körkort lägst klass B

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring i säkerhetsbefattning i FM
 • Tidigare tjänstgöring i underrättelsebefattning i FM
 • Utbildad inom FM i underrättelsetjänst
 • Utbildad/vana inom IT-systemet IS Undsäk
 • Erfarenhet av att utbilda och föreläsa
 • Erfarenhet av stabsarbete

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har vilja att utvecklas och lära dig nya delar inom den militära säkerhets och underrättelsetjänsten.

Du är en person med ett gott omdöme, stor integritet och har ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Du har en hög social förmåga och du finner det naturligt att arbeta utåtriktat tillsammans med andra. Att du är pedagogiskt lagd och har god samarbetsförmåga är av

stor vikt. Du är en analytisk person som kan identifiera fel, brister och problem i dess olika beståndsdelar. Du är kreativ och ser lösningar på problem. Du har hög arbetskapacitet och arbetar strukturerat.

Vi tror därför att du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxlingen i att arbeta både självständigt såväl som i samarbete med kollegor.

Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig och kunna prioritera.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Yrkesofficer, officer Tjänstgöringens omfattning: 100%
Arbetsort: Skövde 
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse 
Lön: Individuell lönesättning

Vill du veta mer om befattningen kontakta C J2, mj Kenny Sörquist, 0500-46 50 00 (växel eller helst via mail kenny.sorquist@mil.se).

Fackliga representanter nås via växel 0500-465000

 • OFR/O, Göran Hjert
 • SACO, Camilla Rosensköld
 • OFR/S, Leif Wetterlid
 • SEKO-F, Lola Ahlgren

Sista ansökningsdag: 2023-09-18

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2024
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Västra Militärregionen - MR V
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan