Biträdande teknisk chef

Om tjänsten

Om tjänsten

Ditt arbete hos oss kommer vara självständigt med målfokus, i vårt arbete med att vidareutveckla förbandet.

Arbetet handlar om att stödja direktunderställda chefers logistikorganisation med anvisningar och styrningar avseende teknisk tjänst. Sammanställa behov för materiel i bruk avseende normal förbandsmateriel, delta i  analyser och sammanställningar av  inkomna avvikelser. Tjänsten innebär även att delta i arbetsgrupper och beredningar som sakkunnig inom området Teknisk tjänst.

 

Om enheten
Som biträdande teknisk chef ingår du i Logistikavdelningen vid förbandsstaben. Staben är uppdelad enligt NATO-standard J1 till J9. Avdelningen omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst samt transporttjänst. Avdelningen består av logistikchef, teknisk chef, logistikledare, logistikofficer och handläggare logistik.

 

Logistikavdelningen utgör en av fler funktioner i förbandets stab och stödjer både genomförandeledning (här & nu) samt planering på sikt. Parallellt med detta har avdelningen ansvaret för att samordna FMTIS logistiklägesbild och stöttar förbandschefen med funktionsledning av logistiken så att förbandets enheter har förmåga till och uthållighet att lösa sina uppgifter.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som biträdande teknisk chef är huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja logistikchefen och den tekniska chefen med beredning av logistikärenden inom materieltjänst, teknisk tjänst. Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar där intresset är materiel och logistik. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar i syfte att lösa tilldelade uppgifter. Denna befattning innebär att du kommer delta i gemensamma planeringar men även sitta i vår ledningscentral för att stödja genomförandeavdelningen. Ett annat arbetsmoment är inventering och vidmakthållande av materiel. Avvikelsehantering är också ett av många arbetsområden. I och med detta bör man vara intresserad av ordning och reda samt ha fallenhet för statistik och uppföljning.

Framtagning av underlag för behov vid olika verksamhetsplatser förekommer. Du kommer att utgöra avdelningens representant i olika arbetsgrupper och längre projekt. 

I rollen är det viktigt att vårda och utveckla sina kontakter samt samverka med aktörer både internt och externt. Samarbete genomförs med andra avdelningar inom staben samt andra enheter inom FMTIS samt kontakter med det bakre underhållet (FMLOG), samt försvarsindustrin (FMV) och i vissa fall civila leverantörer. 

 

KRAV

Kvalifikationer

- Godkänd officers- eller specialistofficersexamen.

- Erfarenhet av arbete med materielförsörjning inom statlig myndighet.

- Erfarenhet av arbete med FM-stödsystem LIFT/PRIO eller SAP-system i annan verksamhet.

- Mycket goda kunskaper i Office-paketet.

- Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

- B-Körkort.

 

Personliga egenskaper

Du är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett gott ordningssinne. Du är resultatinriktad och slutför dina uppgifter. Du tycker om samarbete och samordning, har öga för vad som behöver göras och tar initiativ. Du arbetar ofta med andra i ett team, men klarar av att genomföra egna projekt. Du trivs att arbeta med kompetenta och drivna medarbetare som ömsom jobbar under tidspress.

Du kommer att få utbildning inom förnödenhets- eller materieltjänsten i en individuellt anpassad kompetensutvecklingsplan, det viktigaste är ditt intresse för logistiken.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande

- Dokumenterad erfarenhet av arbete som TC bataljon motsvarande.

- Dokumenterad erfarenhet av arbete vid Teknisk avdelning / TKM.

- Logistikutbildning eller genomförd logistikkurs inom FM avseende nationell logistik ex MANLOG.

- Vana att jobba i FM administrativa stödsystem, t.ex. SAP, VIDAR, SWECCIS, eller ISUS.

- Innehar militära förarbevis.

 

Övrigt

Anställningen är en civil tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Annonsen avser en befattning.

Arbetsort: Enköping eller Örebro

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten innebär tjänsteresor. Tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger kan förekomma.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Upplysningar om befattningen

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef major Jan Johansson på telefon, på telefon 070 – 228 58 01. För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Jovanna Pettersson Gambino på 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga företrädare:

SACO Agneta Landquist

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Heikki Videll

 

Samtliga nås via växeln på 019-393 500


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 juli 2024
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan