13.Säkerhetsbataljon söker Logistikassistent

Om tjänsten

 

13.Säkerhetsbataljon är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konfliktskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för hela Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning. Genom att bidra till högre chefs lägesbild och skydd av egna sårbarheter.

Vill du vara med och bidra till att öka säkerheten på 13.Säkerhetsbataljon genom att arbeta med säkerhetsskyddshöjande åtgärder?

Logistikassistent till 13. Säkerhetsbataljon
Nu söker vi en logistikassistent till logistiksektionen på staben. Sektionen syftar till att skapa logistiska förutsättningar för att bataljonen skall kunna verka. Detta sträcker sig från att materielplanera krigsförbandet till att säkerställa logistiska hänvisningar för nationella och internationella insatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga uppgifter kommer vara att lägga beställningar i PRIO samt beställning av transporter, mat och boende. Du samverkar till stor del med berörda leverantörer, både civila och militära. Del av rollen innebär att stötta staben i administrativa uppgifter kopplat till logistik. Du arbetar självständigt och ingår i ett arbetslag om fyra personer.

Kvalifikationer

 • Körkort B
 • Genomförd och godkänd militär grundutbildning

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet inom logistik och stabstjänst
 • Goda kunskaper inom Excel och Word
 • Erfarenhet av PRIO och LIFT
 • Gruppchefsutbildning

Personliga egenskaper

Befattningen ställer krav på god samverkansförmåga, ansvarstagande och struktur. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tidsbegränsad anställning som inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen mailas till 13sakbat-s4-lg@mil.se
Information om rekryteringsprocessen: Lg-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Orry Finnermark OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 juli 2024
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan