Det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde har förändrats och regeringen har beslutat att den militära förmågan ska stärkas. En annan viktig och påverkande faktor är det svenska Natomedlemskapet, nu blir Norden ett sammanhängande försvarsområde och Sverige får en strategisk och betydande roll i alliansen, inte minst på Nordkalotten.
Detta innebär att Försvarsmakten och Norrbottens regemente ska växa. En avgörande faktor för att vi ska kunna växa är att vi kan attrahera nya medarbetare och som Värnpliktshandläggare är du en viktig pusselbit i det arbetet.
Arbetsuppgifter
Som värnpliktshandläggare kommer du att administrera ärenden gällande värnpliktiga samt samverka med Plikt-och prövningsverket, samordna administrationen vid in- och utryckning, avbrottsrapportering samt behovssättning och krigsplaceringsarbete.
Du stödjer chefer och rättshandläggare i rättsfrågor enligt lagen om disciplinansvar inom totalförsvaret samt agerar sakkunnig och sekreterare vid granskningsnämnden.
Du är sakkunnig gällande lagar och förordningar för totalförsvarspliktiga samt övriga styrande dokument och riktlinjer inom myndigheten och stödjer chefer i löpande ärenden.
Du agerar kontaktperson gentemot HR-Centrum, Arméstaben och Plikt-och prövningsverket inom ditt sakområde.
Du stödjer den personal som har en tidvis tjänstgöringsform såsom reservofficerare samt agerar stöd till chefer i frågor gällande dessa.
Du har nära samverka med andra roller på förbandet som arbetar med totalförsvarspliktiga personal såsom Rättshandläggare, Värnpliktskonsulent, Försvarshälsan och Utbildningsadjutanter.
Viss administration ingår i tjänsten.
Kvalifikationer
Krav
- Svenskt medborgarskap
- Gymnasialutbildning inom samhällsvetenskap, juridik, administration och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- B-körkort.
- God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
- God administrativ förmåga.
Personliga egenskaper
Du tar egna initiativ och tycker om atta rbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt. Du har hög servicekänsla, ser möjligheter och vill utveckla processer.
Du är ordningssam har en god samarbetsförmåga samt en vilja att vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Meriterande
- Kunskaper om Plikt-och prövningsverkets stödsystem ATLAS.
- Kunskaper i SAP
- Erfarenhet av HR-administrativa sysslor.
- God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.
- Genomförd värnplikt.
- Tidigare arbete inom statlig myndighet.
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning civil befattning
Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetstid: Arbetsförhållanden innebär i regel 40 timmar arbetsvecka dagtid, men sker ibland på oregelbundna tider, t ex under övningsföhållanden och utbildning.
Arbetsort: Boden
Individuell lönesättning
Tjänsteresor förekommer i tjänsten
Tillträde sker enligt överenskommelse
Befattningen är placerad vid regementsstaben på Norrbottens regemente, I 19, Boden.
Upplysningar om befattningen
För frågor om befattningen kontakta Mj Peter Nyberg, 070-234 98 33
Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel, tfn: 0921-34 80 00
SEKO: Susanne Thunberg
Försvarsförbundet: Annelie Forshage
OF Bothnia: Mikael Lundsten
SACO: Björn Astermo
Välkommen med din ansökan senast 2024-10-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.
Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.