Handläggare underrättelse och säkerhet

Om tjänsten

Om enheten

Säkerhetsavdelningen, G2, ingår i regementsstaben som stödjer chefen Livgardet i dennes ledning och samordnar verksamhet och funktioner utifrån chefen Livgardets beslut. Ledningen utövas genom planering, genomförande och uppföljning samt funktionsledning. Säkerhetsavdelningen består av avdelningschef tillika IT-säkerhetschef, säkerhetschef, signalskyddschef och två säkerhetshandläggare. I regementsstaben arbetar vi inom flera olika processer i de olika skedena planering, genomförande och uppföljning. Detta genomförs med stöd av olika funktioner såsom HR, kommunikation, logistik, ledning och säkerhet. I regementsstaben ingår ca 60 medarbetare. Livgardet består av tolv krigsförband och enheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare underrättelse och säkerhet (undsäk) kommer du att bearbeta underrättelserapporter och sammanställer och utreder säkerhetshotande verksamhet för delgivning till högre chef (Regionstaben Mitt och Arméstaben) och inom egen organisation. Du medverkar vid säkerhetskontroller inom egen organisation - Livgardets krigsförband och enheter. I ditt dagliga arbete kan du också genomföra utbildningar inom underrättelse- och säkerhetstjänst. Du stödjer säkerhetchefen med underrättelse- och säkerhetsutredningar men också med att genomföra säkerhetsprövningar.

I din roll som handläggare stödjer du också dina kollegor vid förbandet med utredningar, rapportering och handläggning. Du kommer också att stödja och genomföra samt utbilda inom säkerhetsskyddsplanering. Vidare är du en del av Livgardets genomförande och planeringslag och deltar vid möten där din specifika kompetens bidrar till och utvecklar verksamheten. Vid infrastrukturprojekt stöttar du med säkerhetsanalyser.

Du kommer ha en aktiv del i samverkan både inom garnisonen och med andra myndigheter. I denna befattning finns goda utvecklingsmöjligheter och vi ser positivt på kontinuerlig vidareutbildning, t.ex. vid UndSäkC.

KRAV

  • Officers- eller specialistofficersexamen
  • Goda kunskaper i att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort.

Personliga egenskaper

För att trivas i denna befattning ser vi att du är analytisk, noggrann och strukturerad. Då en del av ditt arbete kommer vara att hålla i utbildning ser vi även att du är bra på att kommunicera och är pedagogisk i ditt sätt. Du behöver ha ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande samt ha en god förmåga att kunna bearbeta information för att kunna delge den på ett lättförståeligt sätt. Som stabsmedlem bör du inneha ett mått av flexibilitet samt kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

  • Erfarenhet av underrättelse/säkerhetsarbete
  • Erfarenhet av arbete i stab
  • Erfarenhet av att genomföra säkerhetsprövningar
  • Utbildning i IS undsäk, handling-säkerhetsrapportering

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare, nivå i befattning SO 7
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Kungsängen, resor i tjänsten kan förekomma
Lön: individuell lönesättning
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen, kontakta

Avdelningschef Anders Johansson, nås via växeln: 08-584 540 00.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta

HR-generalist Lova Enbjärde, nås via växeln: 08-584 540 00.

Fackliga företrädare

OFR/S: Kenneth Hartikainen
OFR/O: Orry Finnermark
SACO: Johan Gillemyr
SEKO: Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-10-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 september 2024
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-10-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan