Är du intresserad av teknik, Försvarsmakten och vill vara med att forma framtidens tekniker? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig! Sjöstridsskolan i Karlskrona söker nu två stycken eltekniker till Sjöstridsenheten. Vid sektionen bedrivs teknisk och taktisk utbildning av anställda samt vidareutbildningar på typ-specifika system. Sektionen stödjer även enheten i driften av simulatorhuset och även marinens förband vid övningar, verifiering av förmågor samt som sakkunnig inom verksamhetsområdet för hela Marinen.
Om enheten
Din arbetsplats är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona. Där kommer du att arbeta i ett arbetslag bestående av cirka 10 personer. Medarbetarnas kompetens och utveckling har en omedelbar koppling till Marinens förmåga till väpnad strid. Hög kvalitet på utbildad personal förutsätter att det finns kompetenta ledare, instruktörer och fackmän på skolans olika delar. För att utvecklas inom sin profession finns det goda möjligheter till vidareutbildning både inom sitt specialområde men också i verksamhet direkt kopplade området. Arbetslaget som grupp har en mängd olika kompetenser inom området taktik och teknik, varav el-, radar-, sonar-, radio- och nätverksteknik är några viktiga områden inom de tekniska ämnena. Tjänsten utförs huvudsakligen i Karlskrona, men kan under kortare perioder medföra arbete på annan ort såväl nationellt som internationellt, dock kommer eventuella resor att genomföras i dialog med den enskilde i syfte att passa den privata familjesituationen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Skapa goda möjligheter för anställda och värnpliktiga att förstå och verka inom ditt eget ansvarsområde el-teknik
- Medverka i marinens utvecklingsarbeten inom området teknik med fokus på el- området
- Stödja Sjöstridsenheten som drifttekniker för enhetens utbildningslokaler och simulatorutrustning
- Verka som instruktör mot kurser inom elektro-området innehållande moment såsom övningar i arbete med, och felsökning av, tekniska system med hjälp av relevant dokumentation och utrustning
- Genomföra planering, genomförande, uppföljning och revision av kurser och verksamhet
KRAV
Kvalifikationer
- Gymnasial och/eller eftergymnasial utbildning inom el som arbetsgivaren bedömer relevant
- Administrativ erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
- Uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift
- B-körkort (manuell)
Meriterande
- Tidigare arbetat inom Försvarsmakten i en teknisk befattning
- Kompetens inom områden:
o El-praktik
o Analog-/ digitalteknik
o Nätverksteknik
o Verkstadsteknik
o Hydraulik
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god pedagogisk förmåga och kan förmedla komplex teknisk information på ett enkelt och tydligt sätt. Du är strukturerad och noggrann och kan arbeta utifrån fastställa riktlinjer och mål. Vidare är du kommunikativ och lyhörd, med förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla information utifrån målgruppens olika förutsättningar. Du inger ett lugn i ditt uppträdande och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du trivs med att samarbeta i team och bidrar till en positiv arbetsmiljö. Samtidigt är du ansvarsfull och självgående med ett eget driv och förmåga att ta ansvar för sina uppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Tjänsten är en civil tillsvidareanställning på 100 % med 40 timmars arbetsvecka. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Placering: Karlskrona.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Resor förekommer i tjänsten.
För upplysningar om tjänsten
Johan Åsell, 076-649 20 18.
För information om rekryteringsprocessen
Amanda Andersson, 070-148 70 89.
Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson.
Officersförbundet, Tobias Danielsson.
SACO-S, Malin Pagels.
SEKO, Jan-Anders Nilsson.
Samtliga nås via FM växel 010 82 85000.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-11-05. Din ansökan ska innehålla CV, svar på urvalsfrågor samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.
En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.