Försvarsmaktens system utsätts dagligen för påfrestningar av främmande aktörer. Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?
Försvarsmaktens cyberförsvarsledning fortsätter växa och nu letar vi efter dig med ett stort intresse för forskning, teknikutveckling och innovation inom cyberförsvarsområdet.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som forskningshandläggare kommer du att arbeta på militärstrategisk nivå med stöd till planering och koordinering av forskning och teknikutveckling för Försvarsmaktens cyberförsvar. Du förväntas arbeta med utvecklingsfrågor inom ramen för olika forum och projekt, både nationella och internationella såsom EU och Nato. Som handläggare kommer du även att skriva rapporter och producera beslutsunderlag för cyberförsvarsledningen.
I arbetet ingår att hantera komplexa problem av stor vikt för cyberförsvaret utifrån övergripande policy och målsättningar. Du arbetar självständigt med tilldelade uppgifter i samverkan med interna mottagare samt externa produkt-, tjänste- och forskningsleverantörer.
Exempel på arbetsuppgifter är att stödja samordning, inriktning och uppföljning av forskning och teknikutveckling inom cyberförsvarsområdet. Tjänsten innebär också aktivt arbete med innovationsfrågor, såväl nationellt som internationellt, och att säkerställa att forskning och teknikutveckling kommer till praktisk nytta i verksamheten.
Kvalifikationer
Vi ser att har en relevant teknisk eller naturvetenskaplig akademisk examen på lägst kandidatnivå, samt minst tre års arbetslivserfarenhet där du arbetat med forskningsrelaterade frågor inom näringsliv eller offentlig förvaltning,
Du har förmåga att analysera, sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Du har dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete och erfarenhet av att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt egen organisation.
Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom försvarssektorn samt magister- eller doktorsexamen inom relevant område. Vi värdesätter också utbildning och erfarenhet som projektledare samt erfarenhet av att leda eller inrikta försvarsrelaterad forskningsverksamhet.
Personliga egenskaper
Vi söker dig med intresse av att på samma gång utvecklas inom central myndighetsförvaltning och cyberförsvar. Du har hög inlärningskapacitet och aktivt håller dig uppdaterad inom ditt arbetsområde. Du trivs med ett högt tempo, är prestigelös, tycker om att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du kan självständigt driva ärenden och arbetsuppgifter. Vi ser att du är en stabil person med hög integritet och förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Du är analytisk och har en god förmåga att se samband mellan detaljer i en större kontext. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV SEKO HKV Lise-Lotte (Lotta) Larsson
Försvarsförbundet,OFR/S Kjell Tetzlaff
Ovanstående kontaktpersoner nås på telefon 08-788 75 00
Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Arbetsort är Stockholm.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Inom Försvarsmaktens cyberförsvar erbjuds du kontinuerligt kompetensutveckling så att du vidareutvecklas i din roll och får de förutsättningar som krävs för att du ska lyckas med ditt uppdrag.
Frågor om befattningen skickas till cyberintresse@mil.se. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.
Välkommen med din ansökan senast 2025-03-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 5095.