Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Snart dags att ansöka? Just nu går det inte. Gör så här.

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten, så hojtar vi till när det är dags.

Just nu går det inte att ansöka till Försvarsmaktens grundutbildning. Rekryteringsmyndigheten som har hand om testerna inför grundutbildningen håller på med en större uppdatering av sitt IT-system. Samtidigt ska många av landets 18-åringar mönstra för första gången på många år. Därför kommer det under en övergångsperiod inte finnas någon möjlighet att ansöka, göra rekryttest eller boka antagningsprövning.

I början av nästa år kommer du att kunna ansöka igen. Du kan förbereda dig genom att skapa en profil i Mitt Försvarsmakten, så meddelar vi dig när ansökan öppnar igen. Då får du också bra tips på hur du kan göra dig redo inför din antagningsprövning.

Skapa profil

Vanliga frågor

Har du fler frågor?

Kontakta Försvarsmaktens rekryteringslinje.

RING eller Chatta

08-514 390 09.
Öppettid telefon och chatt: vardagar 10.00 - 15.00.

MEJLA

rekrytering@mil.se