Lyssna
Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Du är viktig - ansök frivilligt

Foto: Vibeke Aronsson

Även om du inte har gått vidare till mönstring finns det stora möjligheter för dig att påbörja en militär grundutbildning.

Du som inte blivit kallad till mönstring är välkommen att söka frivilligt till Försvarsmaktens grundutbildning. Om du ansöker kommer du att göra samma tester och ha samma möjligheter som om du blivit inkallad med plikt.

Vi vill att du ansöker, vill du?

Att du inte blivit kallad betyder inte att du är olämplig. Tvärtom så tror vi att du kan ha goda förutsättningar att bli antagen och vill därför uppmana dig att ansöka om du är intresserad av ett engagemang i Försvarsmakten. Efter grundutbildningen kan du söka jobb som soldat eller sjöman eller ansöka till en officersutbildning.

Ansök och gör tester

Om du redan nu vill göra en antagningsprövning (tester vid Rekryteringsmyndigheten) ansöker du via länken nedan. Tänk på att du måste vara minst 18 år för att kunna ansöka. På vår webbplats hittar du massor av tips om vad du ska tänka på inför antagningsprövningen och grundutbildningen.

Testresultaten är giltiga i två år så även om du vill vänta till 2018 innan du börjar kan du ansöka nu för att göra en antagningsprövning.

Till ansökan

Vi håller kontakten

Om du inte känner dig redo ännu så är du givetvis välkommen att ansöka senare. Under tiden kan du skapa en profil i Mitt Försvarsmakten så håller vi kontakten. Du kommer då att få information om våra erbjudanden baserat på dina intressen.

Till Mitt Försvarsmakten