Lyssna
Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Alla utbildningsstarter

Här hittar du aktuella utbildningsstarter för grundutbildning, befattningsutbildning samt officersutbildning.

Hoppa direkt till

Grundutbildning

För att kunna jobba som soldat, sjöman eller officer i Försvarsmakten börjar du med att ansöka till en grundutbildning. Här hittar vad du kan bli antagen till just nu, när du senast måste ha gjort alla tester och när grundutbildningarna startar.

Officersutbildning

Direktansökan till officersutbildningar vänder sig till dig som har militär erfarenhet sedan tidigare. Detaljerade krav för ansökan finns på respektive sida.

Avslutade rekryteringar