Lyssna
Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

befattningsutbildning - starter och inriktningar

Om du redan har genomfört grundläggande militär grundutbildning (GMU) kan du ansöka till en befattningsutbildning, du som är anställd som heltidssoldat eller officer är dock inte behörig att ansöka. Listorna kan komma att uppdateras om nya inriktningar tillförs.

Dina resultat har uppdaterats
Visa utbildningar
Dina filter:

Dina val resulterade inte i några träffar

Prova att ta bort ett eller flera val för att se om det finns befattningar som passar dig.

Villkor

Befattningsutbildningen är helt kostnadsfri och inkluderar samma villkor och förmåner som under en hel grundutbildning.

Läs mer om villkor

Kommande utbildningsstarter

Registrera dig i Mitt Försvarsmakten så har vi möjlighet att meddela dig när nya utbildningsstarter för befattningsutbildning finns tillgängliga.

Skapa profil

Ansök till en befattningsutbildning

Klicka på knappen för att ansöka till befattningsutbildning via Rekryteringsmyndighetens webbplats.

Ansök
Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.