På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Med näsa för jobbet

Hundens unika förmåga att kunna nosa upp och hitta saker gör dem till en ovärderlig resurs som skyddar och räddar liv i Försvarsmakten.

Försvarsmaktens hundtjänstenhet

Hundtjänstenheten ansvarar för uppfödning och träning av hundar till Försvarsmaktens och Polisens verksamhet. Enheten utbildar även hundförare och hundinstruktörer.

Läs mer

Mitt Försvarsmakten

Vill du få tips om utbildningar och jobb i Försvarsmakten? Då ska du skapa en profil i Mitt Försvarsmakten! Med en profil hos oss får du även möjlighet att träffa Försvarsmakten genom att bli inbjuden till våra event.

Skapa profil

Hundförare i hemvärnet

Att utbilda en patrullhund är något för dig som vill göra en frivillig insats med hund i Försvarsmakten. Kurser arrangeras runt om i landet av Svenska Brukshundklubben.

Läs mer på svenska brukshundsklubbens webbplats.

Läs mer

Fodervärd

Försvarsmaktens och Polisens blivande tjänstehundar behöver fodervärdar under sitt första levnadsår. Här kan du läsa mer om hur du gör och vad som krävs för att bli fodervärd.

Skapa profil

Hästfolk är ofta hundfolk

Svenska ridsportförbumndet besökte Försvarsmaktens hundar och deras hunddresörer för att lära sig mer om hur de utbildas till tjänstehundar.

Se mer på Svenska ridsportsförbundets Youtube-kanal

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.