Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Jobba civilt
hos oss

Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som civilanställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar.


Att arbeta i Försvarsmakten handlar inte bara om att lösa militära uppgifter. Hos oss finns en stor del civilanställda – allt från mekaniker och administratörer till jurister och sjukvårdspersonal.

Som civilanställd i Försvarsmakten får du många förmåner. Här kan du läsa mer om dem.

Bli en av oss

Vi publicerar löpande lediga jobb.

Till lediga jobb

Jämställdhet och jämlikhet

Vi bedriver ett systematiskt och brett arbete för att öka jämställdheten och jämlikheten inom myndigheten. Det hjälper oss att utveckla en allt starkare organisation, för ett kraftfullt försvar av Sverige.

För att få in ett jämställdhetsperspektiv i hela verksamheten arbetar vi med jämställdhetsintegrering. Det innebär att en jämställdhetsanalys görs innan beslut fattas, inom alla områden och på alla nivåer i organisationen.

Utveckla Sveriges försvar – och dig själv

Vi ser personlig utveckling som en viktig beståndsdel i din karriärutveckling.

Varje år avsätts pengar för kompetensutveckling som du som varit anställd minst ett år kan ansöka om att få ta del av. Du kanske vill bli bättre på projektledning, gå en kurs i marknadsföring eller ser helt andra behov?

Öppenhet, resultat & ansvar

Försvarsmaktens värdegrund utgår från demokratiska principer och slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Den ligger också till grund för de etiska riktlinjer, handlingsregler och uppförandekoder som gäller för alla medarbetare.

Friskvård

Försvarsmakten arbetar aktivt med att skapa goda förutsättningar för friskvård. Därför finns det alltid träningsmöjligheter på våra förband och träning genomförs som en arbetsuppgift.

  • Träna tre timmar under arbetstid varje vecka.
  • Fri tillgång till gym på eller nära arbetsplatsen.
  • Gratis träningskläder och ersättning för att köpa träningsskor.

Tävlingar
Om du gillar att träna mot ett mål så betalar Försvarsmakten halva startavgiften på ett flertal tävlingar och arrangemang. Under Försvarsmaktsmästerskap betalar du ingenting och får delta på arbetstid.

Förmåner

Visste du att?

  • Av Försvarsmaktens 25 000 tillsvidareanställda har omkring 7 000 en civil tjänst.
  • Den vanligast förekommande anställningsformen för civila tjänster är tillsvidareanställning.
  • Om du tjänstgör i en internationell militär insats utomlands får du i vissa fall verka som specialist med militär grad. 

Mitt Försvarsmakten

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.

Skapa profil

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Via RSS-flöden kan du som önskar enkelt ta del av nyheter från Försvarsmakten. RSS-flöden kan läsas på olika sätt. Antingen via en programvara, en så kallad RSS-läsare, eller via en webbaserad RSS-tjänst.
Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.