På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Bli skolinformatör

Är du en god ambassadör för Försvarsmakten? Tycker du att det är kul att träffa nya människor? Vill du representera Försvarsmakten på skolföreläsningar, mässor och event?

Då ska du bli skolinformatör.

Se alla skolinformatör-jobb

Om jobbet

Huvuduppgiften är främst att hålla presentationer för elever i högstadie- och gymnasiskolor. Du kommer att göra det tillsammans med en kollega och ingå i ett team som planerar verksamheten och stödjer dig i ditt arbete.

Du möter även våra målgrupper på andra platser än i just skolan. Det kan till exempel vara utbildningsmässor, fysiska och digitala event, prova-på-verksamhet och i sociala medier.

Vem är du?

Vi söker dig som genomfört en grundutbildning med värnplikt inom de senaste tre åren. Du tycker om att vara i sociala sammanhang och tar egna initiativ i ditt arbete.

Du är flexibel i din kommunikation och kan anpassa ditt språk efter mottagaren.   

Du måste ha en vilja att vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten.

Ansök nu

Just nu kan du anmäla ditt intresse för skolinformatörstjänster runt om i hela landet.

Gör en intresseanmälan

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.