På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan
6-8 september

Marine weekend 2024

Är du kvinna, mellan 15–20 år och nyfiken på Försvarsmakten? Prova på livet hos oss på Älvsborgs amfibieregemente under en helg!

Marine Weekend är till för dig som vill testa något nytt, gillar utmaningar, träning och samtidigt vill lära dig om dina möjligheter i Försvarsmakten.

Om Marine weekend

Under helgen bor du inne på Göteborgs garnison. Du får mat och utrustning av oss.

Du får prova på olika arbetsuppgifter, bära uniform och få en insyn i vad Försvarsmakten och Älvsborgs amfibieregemente är. Vi kommer informera om olika möjligheter med att genomföra en grundutbildning med värnplikt och även att arbeta hos oss.

Du kommer att få tips i hur du kan träna inför mönstring och grundutbildning med värnplikt och samtidigt få träffa massa nya vänner i samma ålder med liknande intressen.

Tid och plats

Plats: Göteborgs garnison, Göta älvsgatan 20, Göteborg
Samlingsplats: Plikt och prövningsverket, Haraldsgatan 5, Göteborg

Tid: Fredag 6 september kl. 15.00 – Söndag 8 september kl. 16.30

Vi söker dig som:

  • Är kvinna mellan 15–20 år (Är du under 18 krävs målsmans tillstånd)
  • Är svensk medborgare
  • Vill testa dina gränser
  • Gillar fysisk träning
  • Vill bygga gemenskap
  • Är nyfiken på att testa nya saker

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse till Marine weekend 2024. Anmäl dig senast 4 augusti.

Jag vill vara med

Mitt Försvarsmakten

Vill du få tips om utbildningar och jobb i Försvarsmakten? Då ska du skapa en profil i Mitt Försvarsmakten! Med en profil hos oss får du även möjlighet att träffa Försvarsmakten genom att bli inbjuden till våra event.

Skapa profil

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.