Insats och bevakningsavdelningen söker bevakningssoldater

Om tjänsten

Insats och bevakningsavdelningen söker bevakningssoldater GSS/K att tjänstgöra i vakten Livgardet Granhammar

 

Befattningen erbjuder

Skarp tjänst inom skyddsvaktsdelarna som består i att, bland annat övervaka Livgardets larmsystem och vid behov fysiskt uppsöka de larmade objekten för att säkerställa status och vid behov agera.  

Du jobbar intensivt under ett antal arbetspass där du tillbringar även nätterna på arbetsplatsen, för att sedan under ledighet återhämta eller bejaka andra intressen såsom exempelvis studier eller familj. Tjänsten medger en god balans mellan jobb och arbetsliv.  Skiftarbetets tillägg medger en soldatmässigt konkurrenskraftig lön som i kombination med arbetstidsschemat ter sig än mer attraktiv.  

Om tjänsten

Du kommer att jobba som bevakningssoldat i vakten på Livgardet Granhammar. Uppgifterna innebär att på ett följsamt sätt skapa flöde i in och utpassering för tjänstgörande personal på Livgardet. Arbetet innebär också att agera vid larm eller inom gruppen tillsammans patrullera objekt under dygnets alla timmar. Du ingår i en av fyra grupper som är fördelade på dag eller natt efter ett rullande schema. Uppgifter som skyddade transporter och bevakning av fasta objekt är återkommande inslag.

Insats och bevakningsavdelningen.

Avdelningen administreras under regementsstaben Livgardet för att därmed ha handlingsfrihet att sköta säkerheten kring regementet samt dess tillhörande områden och objekt. Vi består av militärpoliser och skyddsvakter som gemensamt skapar ett positivt och inkuderande arbetsklimat. Personalen och dess kompetens är vår främsta resurs, därav lägger vi tid på att skapa välfungerande grupper. Vi arbetar också för att bibehålla en nivå av personlig färdighet som skapar trygghet inom både individen och  organisationen.

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning
 • B-körkort
 • Uppfyller krav för FM FYSS
 • Pistolutbildning minst block A

Meriterande 

 • Erfarenhet av arbete som GSS/K vid Livgardet Granhammar
 • Erfarenhet av arbete inom rättsvårdande myndighet
 • Utbildad Militärpolis.
 • Instruktörsutbildad inom närkamp, sjukvård eller fordonstjänst.
 • Pistolutbildning block B
 • Förarbevis Tung Personterränngbil. 

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och som en del av en grupp. Fokus ligger på hög ansvarskänsla och initiativförmåga. Du ska ha god självkännedom och vara mogen då du förväntas kunna hantera människor på ett tjänstemannamässigt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

 • Anställningsform GSS/K OR 2-5
 • Sysselsättningsgrad – Heltid
 • Arbetsort – Livgardet Granhammar

Bifogas till ansökan
CV
Personligt brev där du beskriver vem du är.
Kopia på värnpliktsbetyg eller GMU-betyg
Andra betyg, meriterande utbildningar / kompetenser
Referenser (namn, kontaktuppgifter)
Om du har/har haft anställning i Försvarsmakten idag skall det framgå var du tjänstgör/tjänstgjort samt vilka övriga Försvarsmaktskompetenser du besitter.

Mer information om tjänsten kan lämnas av joel.nystrom@mil.se

 

Fackliga företrädare
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

OFR/O Stefan Morin

OFR/S Kenneth Hartikainen

SACO Johan Gillemyr

SEKO Thomas Klasson


 

 

Rekrytering kommer att ske löpande.

Sista ansökningsdag 
2022-02-28

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 
 I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter och friskvårdsmöjligheter.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 december 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan