Livgardesgruppen söker utbildningsofficer som bataljonsmentor

Om tjänsten

Om tjänsten
Livgardesgruppen (LGG) tillhör Mellersta Militärregionen och är samgrupperat med Livgardet vid Kungsängen. LGG är en militärregiongrupp med ansvar för att planera och genomföra verksamhet med fyra hemvärnsbataljoner (23.Hvbat – 26.Hvbat). Bataljonerna består av en bataljonsstab, ledningspluton, två insatskompanier och ett bevakningskompani. Utöver dessa enheter ansvarar LGG för att utbilda ett hemvärnsunderrättelsekompani, en trafikpluton, en flyggrupp och en regional ledningspluton (fristående enheter).

Vid LGG finns möjlighet att i god tid identifiera när huvudverksamheten skall genomföras (övningar och kurser) varför det finns goda möjligheter för vår personal att planera familjelivet, egen kompetensutveckling samt fysisk träning. Vid perioderna mellan övningar finns goda möjligheter att nyttja flexibel arbetstid. Vid LGG ges möjlighet att som utbildare öva sig i att planera både mindre, samt större, övningar (grupp till bataljon) med låg till hög grad av komplexitet, vilket vi tror gynnar den personliga utvecklingen. Som bataljonsmentor finns goda möjligheter att utveckla dina kunskaper och färdigheter i stabstjänst och din förståelse för Försvarsmaktens processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Bataljonsmentorn fungerar som en länk mellan Livgardesgruppen och bataljonchefen/bataljonen bland annat genom att stödja hemvärnsbataljons- och hemvärnskompanichefen i dennes genomförande av planering och genomförande av verksamheten. Mentorn planerar, genomför och utvärderar övningar samt utbildar och utvärderar hemvärnsförbanden inom våra hemvärnsbataljoner. Mentorn deltar på möten och utbildningsgruppgemensam verksamhet.

Under större övningar:
Som bataljonsmentor agerar du som plutonsövningsledare och kompaniövningsledare både avseende stridsskjutningar och dubbelsidiga stridsövningar. Du utbildar enskild soldat upp till kompaniledning.

Övrig verksamhet:
Genomföra egen utbildning och medverka vid gemensam verksamhet vid Livgardesgruppen ex. vis rutiner, policydagar, samverkan, försvarsupplysning, egen fysisk träning, vård av materiel och fordon mm.

KRAV
Kvalifikationer

 • Officer (OF1/OF2).
 • God förmåga att leda och samordna verksamhet.
 • Gedigen trupperfarenhet och duktig i trupputbildning och truppföring.

Personliga egenskaper

 • Goda ledaregenskaper men också en förmåga att omsätta dina kunskaper i den dagliga verksamheten.
 • En hög arbetskapacitet.
 • En mycket god förmåga att skapa samt bygga goda relationer såväl internt som externt.
 • Du är en god representant för Armén och Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund.
 • God förmåga att arbeta självständigt och i grupp.
 • Utåtriktad samt lätt att samarbeta med andra människor.
 • God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet som plutons och/eller kompaniövningsledare.
 • SUSA/ FUSA kompetens(kompani/pluton).
 • Erfarenhet som bataljonsstabsmedlem.
 • Kompani- och plutonchefserfarenhet är meriterande.
 • Skyddsvaktsexaminator

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning
Nivå/Befattning: OF1/OF2
Arbetsort: Upplands-Bro (Kungsängen)
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse. 

Övriga upplysningar

 • Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar.
 • Utdrag ur misstanke och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.
 • Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
 • Enhet: Livgardesgruppen/ Militärregion Mitt

Upplysningar om befattningen
Lämnas av Övlt Mattias Bergqvist von Post, Chef Livgardesgruppen, mattias.bergqvist@mil.se // 070-26 11 676.

Fackliga representanter
Seko: Thomas Klasson
OFR/S: Madeleine Daleo, Christian Ekstedt
OFR/O: Jan Bajer
Saco-S: Staffan Johansson
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 juni 2024
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-09-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan