13.Säkerhetsbataljon söker IT-Säkerhetschef

Om tjänsten

13.Säkerhetsbataljon är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konfliktskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för hela Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Vill du vara med och bidra till att öka säkerheten på 13.Säkerhetsbataljon genom att arbeta med säkerhetsskyddshöjande åtgärder?

Nu söker vi en IT-säkerhetschef till Underrättelse och Säkerhetssektionen, S2.

Underrättelse och säkerhetssektionen vid 13.Säkerhetsbataljon leder, samordnar och utvecklar bataljonens underrättelse och säkerhetstjänst. Som IT-säkerhetschef tillhör du säkerhetsdetaljen på sektionen. Säkerhetsdetaljen ansvarar för 13.Säkerhetsbataljons interna säkerhetstjänst och stödjer chefer vid planering och genomförande av insatser. Befattningen innebär stora möjligheter att utveckla kompetens och erfarenhet inom säkerhetstjänst.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetschef hos oss kommer du arbeta på 13. Säkerhetsbataljons stab. Här kommer du planera och följa upp informationssäkerheten och IT-säkerheten inom bataljonen. Genomföra utbildning inom informations- och IT-säkerhet. Utvärdera och motverka de risker som finns kopplade till bataljonens IT-system och följa upp ackreditering av system med mera. Som IT-säkerhetschef hos oss och en del av säkerhetsdetaljen kommer du att kunna utveckla dig själv inom säkerhetstjänsten såväl som att få möjlighet att utbilda andra i säkerhetstjänst.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet från säkerhets- och/eller underrättelsetjänst
  • Genomförd och godkänd specialistofficersutbildning
  • B-körkort

Meriterande

  • Genomförd internationell insats vid underrättelse/säkerhetsförband.
  • Utbildning inom militär- och/eller civil säkerhetstjänst
  • Tidigare tjänstgöring på militärpolis- eller säkerhetsförband
  • Erfarenhet från internationell insats
  • Säkerhetsutbildning via FMUNDSÄKC
  • Genomförd ISUS utbildning
  • God datorvana

Dina egenskaper

Befattningen ställer krav på god samarbetsförmåga och social kompetens. Då arbetstempot ofta är högt förutsätter det att du har en hög stresstålighet och uthållighet. Arbetet innebär hantering av sekretessklassificerad information vilket ställer krav på att du är ansvarstagande och har hög personlig integritet. Du är initiativtagande och engagerad med god förmåga att självständigt planera och lösa uppgifter som kan sträcka sig över tid. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utbildningar

Inom försvarsmakten finns det mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Detta gäller även inom området IT-säkerhet där det finns flera kurser som specifikt riktar sig mot IT-säkerhetschefer i försvarsmakten. Utbildningar tillhandahålls efter behov.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform:Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
LG-13sakbat-s2sak@mil.se

Märk mailet ”Rekrytering IT-säkerhetschef S2-säk”.

Information om rekryteringsprocessen:
Personalgeneralist Chris Flygare, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Orry Finnermark OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juli 2024
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan