Hos oss blir du en viktig pusselbit i Försvarsmaktens vision; för ett starkare försvar – möter varje hot, klarar varje utmaning. Det är vi som tillsammans får det att hända. Allvar och ansvar i ett positivt samarbetsklimat där vi alla är kunniga, öppna och engagerade.
Hälsa och personlig utveckling är viktig för såväl oss anställda som vår arbetsgivare.
1.Militärpolisbataljon
1.Militärpolisbataljon är ett krigsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Bataljonens uppgifter kan delas in i tre övergripande typer:
• Säkerhetsoperationer, ex personskydd, eskort samt bevakning.
• Ordningsoperationer, ex bevaka, patrullera samt genomsöka.
• Stödoperationer, ex trafikreglera, evakuera samt utbilda.
Specifikt om kriminalavdelningen
Kriminalavdelningen är en av bataljonens resurser för utredningsverksamhet, särskilda utredningar och insatsverksamhet. Kriminalavdelningen hanterar olika typer av ärenden som sträcker sig från ofredanden, stöld, häleri till särskilda utredningar. Beslutsvägarna är korta och förbandet kan sättas in med kort varsel. Insatser förekommer regelbundet både nationellt såväl som internationellt.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som utredare inom militärpolisen arbetar du med olika typer av utredningar. Det rör sig om utredningar till stöd för underrättelse- och säkerhetstjänsten, personutredningar och brottsutredningar som leds av åklagare eller polisiär förundersökningsledare.
Arbetsuppgifterna består primärt i att genomföra utredningsåtgärder såsom anmälningsupptagning, förhör, verkställande av tvångsmedel, slutdelgivning av ärende, grundläggande tekniska undersökningar, hantera beslag, dokumentera med foto, ljud och rörliga bilder samt att dokumentera dessa utredningsåtgärder.
Utredare vid militärpolisen genomför även särskilda utredningar vilka inte behöver omfattas av regler kring förundersökning.
I arbetet ingår vidare spaning, vilket innefattar både fysisk spaning, spaning i tillgängliga databaser samt öppen inhämtning på internet. Utredare vid militärpolisen genomför även säkerhetsprövningar.
Arbetet innefattar slutligen samverkan med polis, åklagare, sakkunniga på bl.a. FMV och med andra funktioner inom och utom Försvarsmakten. Samverkan sker även med andra myndigheter.
KRAV
• Svensk medborgare
• Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)
• B-körkort
• Genomfört militär grundutbildning (GMU, GU, Värnplikt)
• Goda kunskaper i svenska språket.
Personliga egenskaper
Arbetet som utredare ställer stora krav på ansvarstagande, initiativförmåga, ordningssinne, juridisk kunskap inom militärpolistjänsten samt en god fysisk förmåga. Då utredare inom militärpolisen ofta rör sig i samhället och kommer i kontakt med allmänheten är gott omdöme och empatiskt bemötande förutsättningar för attframgångsrikt lösa tjänsten. God förmåga att tempoväxla och improvisera är nödvändigt då det är en roll med varierande arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
MERITERANDE
• Utbildad säkerhetsprövare
• Godkänd militärpolisutbildning
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-23
Din ansökan skall innehålla:
• CV
• Personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.
• Intyg på genomförd grundutbildning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare GSS/K. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen
GSS/K-befattning: Tidsbegränsad anställning om max 8 år med möjlighet till förlängning.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Information
Om du har några frågor, vänligen kontakta oss enligt nedan uppgifter:
Information om rekryteringsprocessen: Personalgeneralist, Sofia Axelsson, 070 554 2902 / lg-1mpbat-s1@mil.se
Information om tjänsten: Skvadronchef, Victor Victor 070 748 39 97
Fackliga företrädare
Fackliga representanter vid Livgardet nås via Försvarsmaktens växel 08-584 540 00OFR-O: Orry Finnermark
SACO: Johan Gillemyr
OFR-S: Kenneth Hartikainen
SEKO: Lise-Lott Larsson