I rollen som anläggningssamordnare/Föreståndare för brandfarliga vätskor och kemiska föreningar, BVKF, ingår Du i Genomförendeenhet Västs stab. Staben stödjer enhetschefens ledning genom att planera, genomföra och följa upp all verksamhet inom enheten och rapportera till högre chef. Som stabsmedlem förvänta Du ha en övergripande uppfattning om vad som sker inom enheten och en detaljuppfattning inom egen funktion. Du förväntas även bidra med
information till övriga inom staben och enheten hur Ditt funktionsområde påverkar övrig verksamhet inom enheten. Befattningen benämns i dagsläget som Anläggningssamordnare men Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara som föreståndare för enhetens hantering av brandfarliga varor där enhetschefen är tillståndshavare. Den tid som inte åtgår inom BVKF-funktionen kommer Du i huvudsak arbeta med övriga Anläggningssamordnare och då ha en god statusuppfattning över Försvarsmaktens anläggningar inom enhetens geografiska område samt som allmän stabsmedlem.
Om enheten
Genomförandeenhet, GE, Väst är en av fyra GE inom Försvarsmaktens telekommunikations- och ledningsstödsförband, FMTIS, som utför drift och underhåll av Försvarsmaktens ledningsstödsystem. Enheten har genomgörandeavdelningar, GA, på orterna Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Göteborg, Halmstad, Örebro och Kristinehamn varifrån tekniker utgår för att utföra drift och underhåll inom teknikområdena Försvarsmaktens telenät, elektronik/mekanik, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Verksamheten inom enheten bedrivs både vid respektive garnison och vid Försvarsmaktens anläggningar vilka är placerade över hela det geografiska området.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som anläggningssamordnare ingår du i enhetens stabsavdelning som ledningsstöd och funktionsansvarig för enhetens verksamhet vid Försvarsmaktens anläggningar.
- Planera och samordna samt stödja avdelningarna i BVKF-arbetet inom enheten.
- Utföra kontroller vid Försvarsmaktens anläggningar avseende fysisk arbetsmiljö, fortifikatoriskt skydd, tillträdesbegränsningar mm.
- Delta i stabens arbete som allmän stabsmedlem.
- Redovisa status i förekommande stödsystem.
Då enheten bedriver verksamhet på flera orter och vid Försvarsmaktens anläggningar förekommer det mycket tjänsteresor.
Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
- Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
- Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
- Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
- Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
- Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
- Godkänd Gymnasieutbildning
- Goda datakunskaper
- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
- B-körkort (manuell växellåda)
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och trivs att arbeta både praktiskt och administrativt. Du är självgående, ansvarstagande och strukturerad i ditt arbete. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.
Meriterande
- Arbetslivserfarenhet från arbete med brandfarlig vara, BVKF
- Tidigare erfarenhet av stabsarbete inom Försvarsmakten.
Övrigt
Civil tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Halmstad
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
I Försvarsmakten benämns befattningen för närvarande: Anläggningssamordnare.
Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Klas Ahlqvist. För information om anställningsvillkor kontakta Lisa Heinemann Pettersson. Samtliga nås via växeln på 019-393 500.
Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Martin Strömquist
Samtliga nås via växeln på 019-393 500
Välkommen med din ansökan senast 2025-03-28. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.
Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis
En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.