Flygvapnets Utvecklingsenhet Luftstrid (UTV Luft) rekryterar Cybersoldat till Flygvapnets experimentkontor
Vill du ha möjligheten att vara med och utveckla Flygvapnets förmågor för framtiden? Inom ramen för Flygvapnets innovationssystem driver Luftstridsskolans utvecklingsenhet luftstrid (UTV Luft) Flygvapnets experimentkontor. UTV Luft söker nu en driven och innovativ cybersoldat. Som cybersoldat kommer du att spela en viktig roll i utvecklingen av Flygvapnets framtida förmågor, du kommer att arbeta i ett team bestående av kvalificerad civil och militär personal.
Kort om enheten UTV LUFT:
För att vidmakthålla Flygvapnets operativa förmåga kräver flygstridskrafternas insatsförband kontinuerlig utveckling både på kort och lång sikt.
UTV LUFT tillhör Luftstridsskolan (LSS) och genomför Flygvapnets förmågeutveckling vad avser teknik, taktik och metod för samtliga Flygvapnets förband och funktioner. Verksamheten spänner över såväl materielutveckling som konceptutveckling till förmågeintroduktion vid insatsförbanden.
Sökande sektion:
LSS UTV LUFT – Flygvapnets experimentkontor
Experimentkontoret är en del av UTV LUFT. Uppgifterna inom experimentkontoret omfattar konceptutveckling, experiment, prototyper, digitalisering samt övrig snabb förmågeutveckling med bl.a. stöd till Flygvapnets förmågeutveckling, erfarenhetshantering samt experiment inom ramen för Flygvapnets innovationssystem. Verksamheten vid Experimentkontoret syftar till att Flygvapnet på ett snabbare och mer effektivt sätt ska kunna analysera och samordna förmågebehov för att därefter genomföra realiserbarhetsprövningar i primärt digital miljö. och praktiskt för att omsätta erfarenheter till nya funktioner, materiel och förmågor.
Arbetsuppgifter:
Som cybersoldat vid Experimentkontoret är du underställd chefen för Experimentkontoret och kommer att arbeta i en grupp om ca 10 medarbetare bestående av både civil och militär fast placerad personal samt konsulter.
Din roll innebär att utveckla och testa mjukvara, samt vara operatör och expert inom digitalisering under specifika experiment.
I rollen ingår bl.a.
- Implementera och hantera Kubernetes-kluster i försvarsspecifika miljöer
- Utveckla edge computing-lösningar för robust och decentraliserad datahantering
- Automatisera och säkra drift av containeriserade applikationer
Krav:
- Utbildning cybersoldat
- Erfarenhet av försvarsmaktens IT-system
- B-körkort (manuell)
Önskvärda kvalifikationer (meriterande):
- C/C##
- Enkortsdatorer
- Intresse av Linux
Personliga egenskaper:
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Marcus Tynnhammar, chef Experimentkontoret tfn 070-874 11 15
För Information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Linda Göthberg, 072-388 12 13
Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Tim Björklund, tfn 070-649 65 59
OFR/S & Försvarsförbundet Helena Lemnell tfn 070-836 10 28
SEKO Åsa Karlsson nås via vx 018-19 60 00
SACO nås via vx 018-19 60 00
Övrigt:
- GSS/K
- Anställningsform: Heltid GSS/K-tjänst med tidsbegränsad anställning 6 år varav 6 månader provanställning om det innebär nyanställning
- Arbetsort: Uppsala
- Resor med övernattning nationellt och internationellt förekommer
- Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
- Tjänsten är placerad i säkerhetsklass varvid säkerhetsprövning kommer att genomföras.
Välkommen med din ansökan senast 2025-05-23.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.