Vill du arbeta på en kreativ arbetsplats där du får utvecklas, ta ansvar och få variation i din arbetsdag? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet på Nordkalotten?
Om sektionen
Lapplandsjägargruppen (LJG) är en utbildningsgrupp med främsta uppgift att utbilda och stödja Sveriges två nordligaste hemvärnsbataljoner. LJG har även uppgiften att stödja frivilligverksamheten i övre och östra Norrbotten. Vid LJG arbetar idag ca 20 anställda fördelade mellan Kiruna och Kalix. Lapplandsjägargruppens organisation består av en utbildningssektion, en planeringssektion och en logistiksektion. Planeringssektionen ansvarar för planering, HR- och rekryteringsfunktioner. Sektionen leds av en planeringschef och består för närvarande av fyra medarbetare.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
- leda och samordna HR och rekryteringsverksamheten vid Lapplandsjägargruppen
- leda den långsiktiga planeringen avseende utbildning av hemvärnsbataljonerna
- bidra till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg inom LJG
- administration och planering av verksamhet och övningar
- utbildning av hemvärnsförband, soldater och befäl
- du ska även vara behjälplig med andra förekommande uppgifter inom utbildningsgruppen
KRAV
Kvalifikationer
- SO 8
- B-körkort (manuell)
- grundläggande kunskaper i MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)
Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god fysisk förmåga samt god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
MERITERANDE
- kunskaper om Hemvärnets utbildningssystem
- tidigare arbetsledande befattningar
- arbetserfarenhet från HR, rekrytering och personaltjänst
- avancerade kunskaper i MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Kiruna eller Kalix.
Befattning: Militär.
Tillträdesdatum: 2025-08-01 eller enligt överenskommelse.
Vid övningar kan arbetstiden förskjutas till kvällar och helger. Arbetet kan medföra krav på viss kortare tjänstgöring på annan ort. Tjänsteresor inom riket förekommer.
Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Kontakta Martin Myhrberg Andersson samt Amanda Thureson
Information om rekryteringsprocessen
Intervjuer planeras att genomföras under vecka 22 och 23.
Fackliga företrädare
OFR/O: Malin Scharffenberg Kahlke
Seko/F: Susanne Thunberg
OFR/S Försvarsförbundet: Annelie Forshage
SACO: Sture Sundqvist
Samtliga personer ovan nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2025-05-23. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt svar på angivna urvalsfrågor.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.
Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.