Här får du möjlighet att vara en del av en militär organisation under stor förändring och utveckling med anledning av omvärldsläget och Sveriges NATO-medlemskap. F 16 växer och vi söker nu nya kollegor som vill vara med på vår utvecklingsresa!
Om enheten
Upplands Flygflottilj (F16) söker dig som vill arbeta som Kökschef med arbetsort Hästveda. Huvuduppgiften för förbandet är insats och beredskap samt utbildning av krigsförband. 161:a stridslednings- och luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt, året runt och på flera orter i Sverige och är en del av försvaret av svenskt territorium. Placeringen blir vid Stabskompaniet som tillhör 161.Strilbataljonen och bedriver sin verksamhet vid en av försvarsmaktens anläggningar i Hässleholms kommun.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Kökschef arbetar du på Logistikplutonen i ett team som ansvarar för att alla dagens måltider tillreds - frukost, lunch och middag. I din roll som Kökschef ansvarar du för att skapa matsedel för anläggningens restaurang samt planering för beredskapshållning av råvaror. Du ansvarar även för schemaläggningen för personalen på plats. Utöver detta arbetar du även tillsammans med teamet med övriga arbetsuppgifter i köket, som exempelvis beredning, servering, städning, beställning av råvaror och dokumentation. I köket tillagas både kall och varm mat. Varje dag serveras en varierad sallads- och grönsaksbuffé, och dessutom så bakas bröd och specialkost tillreds i förekommande fall.
Inom Försvarsmakten jobbar vi alltid som ett lag. Vår organisation bygger på samarbete, anpassningsförmåga och ett gemensamt ansvar för helheten. Det innebär att vi alla är beredda att stötta varandra, ibland även utanför vår egen kompetens- och komfortzon. Därför kan du som medarbetare ibland komma att ställas inför nya typer av uppgifter. Det är en naturlig del av arbetet i Försvarsmakten som tjänar både myndigheten och medarbetarens utveckling väl, och du kommer aldrig ges en uppgift som du inte får förutsättningarna att klara av.
Kvalifikationer
- Utbildad kock eller annan utbildning inom restaurang med erfarenhet av kök
- Aktuell arbetslivserfarenhet som kock
- Gymnasial utbildning eller annan likvärdig utbildning
- Svenska i tal och skrift
- B-körkort
Meriterande
- Aktuell arbetslivserfarenhet som Kökschef
- Erfarenhet av arbete i storkök, samt av specialkost
- Genomförd värnplikt
- Truckkort
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god social kompetens, hög stresstålighet och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor.
Du är flexibel, serviceinriktad och sätter alltid verksamhetens mål i fokus. Arbetet kan variera i intensitet och belastning över året. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Anställning: Tjänsten är en tillsvidare anställning och kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Hästveda.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Arbetstid: Varierande arbetstider, samt helgarbete och deltagande vid övningar förekommer.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket föranleder en registerkontroll.
Upplysningar om tjänsten lämnas av Major Therese Söderman, 0451-38 24 30.
Fackliga företrädare
OFR/O Ärna, Josefine Granberg tfn 0505-45 10 00 (växel nr)
OFR/S, Daniel Modin, tfn 0706-38 68 33
SACO, Oscar Moberg, tfn 072-984 84 53
SEKO, Åsa Karlsson, tfn 076-649 23 95
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2025-06-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.