På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Specialist informationssäkerhet

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Skyddar Försvarsmaktens information

Som specialist med inriktning informationssäkerhet på Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är din uppgift att på strategisk nivå arbeta med inriktningen för informationssäkerheten i Försvarsmakten. Du arbetar i huvudsak med att ge stöd till verksamheten när administrativa, tekniska och fysiska säkerhetsskyddsåtgärder behöver implementeras för att skydda vår information. Du ingår även i arbetet med att genomföra informationsklassificering, tillsyn och utredningar efter förlust av information.

Som specialist i informationssäkerhet behöver du bidra med servicevilja och ett öppet sinne till att dela och ta emot kunskap och erfarenheter. Andra viktiga personliga egenskaper är förståelse för uppdrag och verksamhet, lojalitet och en anpassningsförmåga.

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning, motsvarande militär utbildning eller erfarenhet från verksamhet inom säkerhet.
  • Dokumenterad flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete och it-säkerhet inom området säkerhetsskydd.
  • Erfarenhet av att arbeta med offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen.

Arbetsort

  • Stockholm

Vill du veta mer om Must?

Här kan du läsa mer om den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.