Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Reservofficer

Varva din civila karriär med något helt annat.

Foto: Charlotte Pettersson/Försvarsmakten

En reservofficer är en officer eller specialistofficer som arbetar som reservofficer i Försvarsmakten under perioder. Din uppgift är att vara chef och ledare på något av förbanden. Som reservofficer har du din huvudsakliga sysselsättning någon annanstans samtidigt som du är tillsvidareanställd hos oss. Du får unik utbildning och erfarenhet i praktiskt ledarskap som du kommer ha stor nytta av även i din civila karriär.

HUR MYCKET KOMMER JAG JOBBA I FÖRSVARSMAKTEN?

Hur mycket du som reservofficer jobbar i Försvarsmakten varierar från person till person och utgår från en individuell plan som tas fram tillsammans med dig. Beroende på vilken befattning du har kommer du jobba under övningar och insatser både i Sverige och utomlands. 

KAN JAG GÖRA KARRIÄR?

Beroende på var i Försvarsmakten du vill arbeta ser karriären som reservofficer olika ut. Yrkes- och karriärmöjligheterna är många, och i befattningsguiden kan du läsa mer om valmöjligheterna.

Till befattningsguiden

HUR BLIR JAG RESERVOFFICER?

Det finns två olika utbildningar att välja mellan för dig som vill bli reservofficer beroende på om du vill bli specialistofficer eller officer. Du som vill bli officer söker Reservofficersutbildningen (ROU). Du som vill bli specialistofficer söker Anpassad reservofficersutbildning (AROU).

Är du redo att ansöka?

Läs mer om reservofficersutbildningen

 

Saknar du militär bakgrund?

Om du inte har genomfört någon militär utbildning tidigare börjar du med att ansöka till en grundutbildning. Då kan du ansöka till antingen ROU eller AROU efteråt.

Läs mer och ansök till militär grundutbildning här.

 

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Via RSS-flöden kan du som önskar enkelt ta del av nyheter från Försvarsmakten. RSS-flöden kan läsas på olika sätt. Antingen via en programvara, en så kallad RSS-läsare, eller via en webbaserad RSS-tjänst.
Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.