På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Se hur det blir för hen som står dig nära

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren för dig som är anhörig.

Foto: Simon Rudholm

Som kompis, familj eller annan anhörig till någon som vill söka sig till oss, så är det naturligt att du har många frågor. Här har vi samlat svar på de vi tror är relevanta för just dig.

Vanliga frågor

Registrera Intresse

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.

Skapa profil

Soldaten Hedvig svarar

Här svarar Hedvig på några funderingar hon ofta stöter på i sitt yrke. Hedvig är utbildad transportsoldat och har tidigare jobbat som soldat på Trängregementet i Skövde.

Är alla välkomna i Försvarsmakten?

Vad är speciellt med Försvarsmakten?

Vad är Försvarsmaktens uppgift?

Måste man sluta plugga eller jobba för att kunna engagera sig?

Personlig utveckling
som gör skillnad för andra

Att söka sig till oss är att ta ett rejält kliv. Ett kliv som kan leda ut i världen, vidare på arbetsmarknaden eller uppåt i Försvarsmakten.

Det andra, och inte helt oviktiga, är att just din kompis, tjej eller kille kan göra skillnad för hela landet.

För som en del av Försvarsmakten står hen nämligen upp för alla de fri- och rättigheter som gör Sverige till Sverige idag – som demokrati, allmän rösträtt, yttrandefrihet, tryckfrihet och religionsfrihet. Samtidigt gör vi allt för att hen ska få ut så mycket som möjligt av sin tid hos oss även på ett personligt plan. Hen kommer utmanas och utvecklas, både fysiskt och psykiskt, lära sig leda och prestera under press och bygga vidare på såväl kondition som CV. Och vi vågar lova att ett jobb hos oss också innebär nya vänner och minnen för livet.

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.