EKSJÖ 20140603 
Soldater ur första och andra FSU-pluton ur 222.ingkomp genomför soldatprov. En mängd olika egenskaper prövas så som strid, rapellering, mintjänst, sprängtjänst, orientering och sjukvård. Soldatprovet avslutar soldaternas FSU.
Göta Ingenjörregemente, Ing2, organiserar och ansvarar för två ingenjörbataljoner och en hemvärnsbataljon som alla ingår i Försvarsmaktens insatsorganisation. Ing2 ansvarar bland annat för att utbilda personal inom fältarbete och ammunitionsröjning.

Foto: Jimmy Croona/Combat Camera/Försvarsmakten
BILDEN ÄR FRI FÖR PUBLICERING ELLER VISNING UNDER FÖRUTSÄTTNING ATT FULLSTÄNDIG BYLINE ANGES.

Grundutbildning med värnplikt

En grundutbildning med värnplikt är början på din karriär i Försvarsmakten. Det är en värdefull utbildning som du har nytta av resten av livet.

 LULEÅ 20130214
R3 officer ger order om hur insatsen ska genomföras

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekundersberedskap. Det innebär att en räddningsinsats mot flygplanet ska påbörjas inom 90 sekunder efter larm om att en olycka har inträffat


Foto: Alexander Gustavsson / Combat Camera / Försvarsmakten
BILDEN ÄR FRI FÖR PUBLICERING ELLER VISNING UNDER FÖRUTSÄTTNING ATT EN FULLSTÄNDIG FOTOBYLINE ANGES.

Övriga utbildningar

Din karriär i Försvarsmakten bygger på utbildning. Läs om våra grundutbildningar, befattningsutbildningar, officersutbildningar och...

Värnpliktiga soldater på F7 genomför klargöring av JAS 39 Gripen på Trollhättan-Vänersborgs flygplats under sin slutövning.

Befattningsguiden

Matcha dina intressen och egenskaper mot de befattningar som finns i Försvarsmakten.

GMU inryck

Utbildningsstarter

Här hittar vad du kan bli antagen till just nu, när du senast måste ha gjort alla tester och utbildningsstarter till en grundutbildning med värnplikt....

Marinens fartyg övervakar ständigt det svenska sjöterritoriet. Här bilder från HMS Nyköping från juni 2020.

Mitt Försvarsmakten

Mitt Försvarsmakten är dina egna sidor där du kan få information som passar dig utifrån din profil. Informationen handlar om vad Försvarsmakten gör...

Försvarsmakten får en rejäl teknisk uppgradering när robot 98 nu ersätter det 40 år gamla systemet robot 70. Överlämningen från FMV till Försvarsmakten genomfördes med en ceremoni på Luftvärnsregementet i Halmstad.

Officersutbildning

Det finns tre olika officersroller och därmed tre olika utbildningar. Här går vi igenom varje roll, så du kan se vilken som passar dig bäst.