På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Mitt Försvarsmakten

Vill du få tips om utbildningar och jobb i Försvarsmakten? Då ska du skapa en profil i Mitt Försvarsmakten!

Varför mitt Försvarsmakten?

Med en profil hos oss får du inte bara tips om jobb- och utbildningsmöjligheter. Du får även möjlighet att träffa Försvarsmakten genom att bli inbjuden till våra events.

DETTA KAN DU FÅ MED EN PROFIL I MITT FÖRSVARSMAKTEN

  • Aktuella jobb- och utbildningsmöjligheter.
  • Inbjudan till event som passar dig.
  • Anpassad kommunikation efter intresse och kompetens.
  • Nyheter om Försvarsmakten.

Kom igång

Att skapa en profil i Mitt Försvarsmakten tar inte lång tid. Följ stegen nedan för att komma ett steg närmre ditt nya jobb eller att du påbörjar en utbildning.

  1. Skapa en profil genom att följa stegen tills du är inloggad.
  2. Svara på frågor under Mina mål och Min situation. Ju fler frågor du svarar på desto fler jobb- och utbildningsmöjligheter får du ta del av.
  3. Nu ser du dina möjligheter under Mina möjligheter!

Glöm inte att logga in och uppdatera din profil ibland för att fortsätta få anpassad kommunikation.

Skapa profil

William fick jobb med hjälp av Mitt Försvarsmakten

"Jag skapade en profil i Mitt Försvarsmakten och fick ett mejl som tipsade om ett jobb och kände att det kan passa mig bra. Tjänsten var skolinformatör och det är det jag arbetar som i dag. Jag tyckte det var superbra att få information om jobb som matchade mina intressen och erfarenheter. "

William, skolinformatör

Vanliga frågor om Mitt Försvarsmakten

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.