På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Projektledare IT

Led, driv och förvalta Försvarsmaktens IT-infrastruktur och system.

Foto: Elias Skarfelt

Snabbfakta om befattningen

Befattningstyp: Projektledare IT
Orter: Hela Sverige, främst Mälardalsområdet.
Verksamhetsområden: Ledning
Arbetsområden: Ledning och samband
Teman: IT/elektronik
Utbildas via grundutbildningen: Nej

Arbetsuppgifter

Som projektledare IT planerar du, sammanhåller, koordinerar och följer upp genomförandet av IT-projekt i Försvarsmakten. Du blir en viktig del i att säkerställa att arbetet med Försvarsmaktens IT-system förvaltas korrekt.

Ditt dagliga arbete är varierande och består av att fram förvaltningsprocesser för olika IT-miljöer och att säkerställa att IT-systemen uppfyller olika regelverk inom tillgänglighet och säkerhet, förvaltning samt vidmakthållande av system.

Befattningen och projekten kan skilja sig åt beroende på vilken avdelning, sektion eller område du arbetar inom. Du behöver inte ha gjort militär grundutbildning för att jobba som projektledare IT, men däremot behöver du ha en relevant 3-årig universitets- eller högskoleutbildning, alternativt en projektledarutbildning inom IT.

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.