På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Utvecklare

Utveckla Försvarsmakten med hjälp av programmering, design och problemlösning.

Foto: Elias Skarfelt

Snabbfakta om befattningen

Befattningstyp: Utvecklare
Orter: Stockholm
Verksamhetsområden: Ledning
Arbetsområden: Ledning och samband
Teman: IT/elektronik
Utbildas via grundutbildningen: Nej

Arbetsuppgifter

Som utvecklare arbetar du med att förhindra komplexa säkerhetshot i kritisk infrastruktur och samhällsviktiga applikationer. Du säkerställer också att Försvarsmakten är i framkant när det kommer till teknik för att ständigt kunna möta morgondagens utmaningar. Du behöver ha stort intresse för teknik, särskilt systemutveckling och vara införstådd i att ditt arbete kommer att präglas av kreativt tänkande, nyutveckling och närhet till kunderna. Du behöver också vara kreativ och initiativrik för att se till att du alltid kommer fram till de bästa lösningarna.

I ditt dagliga arbete som utvecklare i Försvarsmakten behöver du därför analysera vilka behov som finns, komma fram till en fungerande lösning, designa, programmera, testa och utbilda. Tillsammans med analytiker ur en rad av olika informationsmängder hittar du potentiella säkerhetshotande aktörer och identifiera relevanta mönster i stora mängder information för att hitta säkerhetshot.

I din roll ryms hela utvecklingsprocessen från framställning av detaljerade krav till lansering och underhåll av applikationer. Du kommer att arbeta i tvärfunktionella team som jobbar för att knyta ihop den totala leveransen till verksamheten vi stödjer.

Som utvecklare kommer du därmed inte att arbeta ensam. Samarbete och problemlösning tillsammans med kollegor med bred variation av kompetens är av högsta vikt då du kommer att arbeta i tvärfunktionella team som jobbar för att knyta ihop den totala leveransen till verksamheten vi stödjer. Med andra ord är det viktigt att du trivs med att jobba tillsammans med andra och en bonus om du även trivs med att lära ut och utbilda andra.

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha synpunkter på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha synpunkter på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Via RSS-flöden kan du som önskar enkelt ta del av nyheter från Försvarsmakten. RSS-flöden kan läsas på olika sätt. Antingen via en programvara, en så kallad RSS-läsare, eller via en webbaserad RSS-tjänst.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.