På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Ingenjör i Försvarsmakten

Bli bryggan mellan teknik och taktik. Som ingenjör i Försvarsmakten arbetar du med att utveckla och underhålla våra många system.

Bli vän med våra system

Oavsett vilken typ av ingenjörsutbildning du har så kan din kunskap användas för att försvara Sverige på en mängd olika sätt inom Försvarsmakten. Våra system är många och möjligheterna till olika typer av karriärer likaså, både som civilt eller militärt anställd.

Kombinera din ingenjörsroll med officersyrket

Som försvarsingenjör är du både civilt utbildad ingenjör och militärt utbildad officer. Du arbetar med komplexa system i krävande miljöer där kombinationen av din ingenjörskompetens och ditt taktiska kunnande som officer blir framgångsfaktorn.

Läs mer om försvarsingenjör

Är du civilingenjör inom it?

Försvarsmakten har hela bredden av tjänster inom it och flertalet specialistområden som exempelvis kryptologi och matematik. Du behöver inte ha någon militär utbildning för att arbeta inom cyberförsvaret.

Läs mer om it

Håll dig uppdaterad

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få uppdateringar om Försvarsmakten och om jobb- och utbildningsmöjligheter.

Skapa profil

Vanliga frågor

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.