På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en grundutbildning med värnplikt, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Yrkesinformatör

I dag är det du som representerar Försvarsmakten. På den här sidan har vi samlat info som är relevant just nu för att hjälpa dig vägleda våra sökande.

Foto: Jonas Helmersson/Försvarsmakten

Utbildningsstarter

Här kan du se alla utbildningsstarter och när du kan söka.

Alla utbildningstarter

Vägen till tjänstgöring i Försvarsmakten

KARLSKRONA 20141204

Röjdykare ur 33. Minröjningsdivisionen på HMS Sturkö. 
HMS Sturkö HMS Sturkö, M14, är ett minröjningsfartyg av Spåröklass. Bemanningen består av nio officerare, fyra sjömän och fyra röjdykare.
33. Minröjningsdivisionen tillhör Tredje sjöstridsflottiljen som är ett svenskt marint insatsförband inom Försvarsmakten. Förbandets stab är förlagt till Karlskrona i Blekinge.

Vägen till – RÖJDYKARE

160223. Delar från F 21 har ombaserat till LSS för att flyga därifrån. På bild: Elin Redmo, flygtekniker vid 31:a flygunderhållskompaniet.

VÄGEN TILL - FLYGMEKANIKER

Emma Lilienberg, blivande transportsoldat på deltid.

VÄGEN TILL – TRANSPORTSOLDAT

71:a bataljons sjukvårdsresurs förbereder samlingsplats för skadade. 

Sverige deltar i övningen Trident Juncture 18 med förband från samtliga stridskrafter för att öka förmågan att försvara Sverige. Syftet med det svenska deltagandet är även att stärka samarbeten med andra länder.

VÄGEN TILL - STRIDSSJUKVÅRDARE

KOM SOM DU ÄR

Låt oss utmana din bild av vem som passar i Försvarsmakten

Kom som du är - JENS

KOM SOM DU ÄR - IDA

Många har många frågor

Här svarar Hedvig på vanliga funderingar. Hedvig är utbildad transportsoldat och har tidigare jobbat som soldat på Trängregementet i Skövde.

Vad är speciellt med Försvarsmakten?

Måste jag sluta plugga eller jobba för att kunna engagera mig?

Är alla välkomna i Försvarsmakten?

Vad är Försvarsmaktens uppgift?

Se filmen

Hur många jobbar i Försvarsmakten?

Ungefär 50 000 kvinnor och män är en del av Försvarsmakten. Tillsammans försvarar vi Sverige, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Registrera intresse

Skapa en profil i Mitt Försvarsmakten och få information om jobb och utbildningar som passar dig.

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.