Spela upp
Markera en text och klicka på "Spela upp"

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Du är här

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Akademiker i Försvarsmakten

Hitta din karriärväg

Foto: Hampus Hagstedt

Oavsett vilken utbildning du har så kan din kunskap användas för att försvara Sverige på en mängd olika sätt inom Försvarsmakten. Möjligheterna till olika typer av karriärer är många, både som civilt eller militärt anställd. Genom att anställas som officer dubblar du din examen. Här kan du läsa mer om några områden du kan jobba inom.

Försvarsingenjör & flygingenjör

Som ingenjör i Försvarsmakten ansvarar du för underhåll, förvaltning och utveckling av våra system.

Läs mer om försvarsingenjör

IT

Försvarsmakten har hela bredden av tjänster inom IT och inom flertalet specialistområden som exempelvis kryptologi och matematik.

För huvuddelen av våra IT-tjänster i alltifrån driftövervakning, IT-stöd och cyberförsvar är du civilt anställd utan krav på militär bakgrund.

Jobba inom IT

Tolk

Är du starkt teoretiskt lagd och språkintresserad? Som militärtolk bidrar du med dina kunskaper om språk och kulturer för att underlätta kommunikation och samarbeten i internationella insatser.

Bli militärtolk

Vanliga frågor

Andra karriärvägar

Arbeta deltid i försvaret

Du kan bli en del av Försvarsmakten vid sidan av dina studier. Läs mer om att jobba deltid.

Bli officer

Har du läst 180 högskolepoäng? Då kan du en 12 månader lång officersutbildning, Särskild officersutbildning (SOFU). Läs mer om SOFU.

Mitt Försvarsmakten håller dig uppdaterad

Skapa en profil och få uppdateringar om Försvarsmakten och om jobb- och utbildningsmöjligheter.

Skapa profil

Tyck till om webbplatsen

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.

Tyck till om sidan

Vi vill gärna ha feedback på vår webbplats. Fyll i formuläret med dina kommentarer.

Via RSS-flöden kan du som önskar enkelt ta del av nyheter från Försvarsmakten. RSS-flöden kan läsas på olika sätt. Antingen via en programvara, en så kallad RSS-läsare, eller via en webbaserad RSS-tjänst.
Ange ditt namn
Ange din e-postadress
Fyll i ditt meddelande

Tack för visat intresse!

Meddelandet kunde inte skickas, försök igen senare. Du kan även skicka ditt meddelande till webbredaktionen@mil.se.