13. Säkerhetsbataljon söker Säkerhetshandläggare (GSS/K)

Om tjänsten

13.Säkerhetbataljonen är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för hela Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Vill du vara med och bidra till att öka säkerheten på 13.säkerhetsbataljon genom att arbeta med säkerhetsskyddshöjande åtgärder?

Nu söker vi en driven Säkerhetshandläggare till Underrättelse och Säkerhetssektionen, S2.

Underrättelse och säkerhetssektionen vid 13.Säkerhetsbataljon leder, samordnar och utvecklar bataljonens underrättelse och säkerhetstjänst. Som säkerhetsofficer tillhör du säkerhetsdetaljen på sektionen. Säkerhetsdetaljen ansvarar för 13.Säkerhetsbataljonens interna säkerhetsstjänst och stödjer chefer vid planering och genomförande av insatser. Befattningen innebär stora möjligheter att utveckla kompetens och erfarenhet inom säkerhetstjänst.

Ditt uppdrag
Som säkerhetshandläggare bistår du bataljonens säkerhetschef och IT-säkerhetschef inom ramen för bataljonens säkerhetstjänst. Du genomför och administrerar säkerhetsprövningar, registerkontrollhantering och Personal Security Clearance i IS Undsäk. Vidare administrerar du behörighetsförteckningar och passerkort under ledning av detaljens säkerhetsofficer.

Som säkerhetshandläggare ansvarar du för kontakt samt hantering av teknisk bevakning avseende fysiskt skydd under ledning av Säkerhets-/ IT-säkerhetschef. Som en del av säkerhetsdetaljen kommer du att kunna utveckla dig själv inom säkerhetstjänsten såväl som att få möjlighet att utbilda andra i säkerhetstjänst. Tjänsten kan innebära att du periodvis tjänstgör på annan ort, nationellt såväl som internationellt.

Kvalifikationer

  • Genomförd godkänd värnplikt eller GMU med godkänt resultat
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet som GSS/K
  • Körkort klass B

Meriterande

  • Utbildning inom militär- och/eller civil säkerhetstjänst
  • Erfarenhet från underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
  • Tidigare tjänstgöring på militärpolis- eller säkerhetsförband
  • Erfarenhet från nationella eller internationella insatser
  • Arbete på bataljonsstab

Dina egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Befattningen ställer krav på god samarbetsförmåga och social kompetens. Då arbetstempot ofta är högt förutsätter det att du har en hög stresstålighet och uthållighet. Arbetet innebär hantering av sekretessklassificerad information vilket ställer krav på att du är ansvarsfull och har hög personlig integritet. Du är initiativtagande och engagerad med god förmåga att självständigt planera och lösa uppgifter som kan sträcka sig över tid.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K) vilket innebär att du placeras som soldat. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Utbildningar inom säkerhetstjänst tillhandahålls efter behov.

Upplysningar om befattningen
LG-13sakbat-s2sak@mil.se

Märk mailet ”Rekrytering Säkerhetshandläggare S2-säk”.

Information om rekryteringsprocessen:
Personalgeneralist Chris Flygare, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Oryy Finnermark OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juli 2024
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan