Stabsofficer till FM Veterancentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens Veterancentrum utgör kompetenscentrum för veteran- och anhörigfrågor inom Försvarsmakten. Uppdraget är att utveckla, implementera och följa upp Försvarsmaktens veteranstrategi. Med utlandsveteraner avses personer som deltagit i Försvarsmaktens internationella militära insatser i exempelvis; Mali, Afghanistan, Mellanöstern eller Balkan.

Vid Försvarsmaktens Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet för utlandsveteraner och deras anhöriga. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma den verksamhet – metoder och koncept som syftar till att stödja förbandens hantering av utlandsveteraner och deras anhöriga före, under och efter insats. Det är ett arbete med många kontaktytor och du kommer att ingå i en sammansvetsad grupp där vi bidrar till varandras utveckling. Enheten styrs av personaldirektören vid Försvarsstaben och är beläget vid Militärhögskolan Karlberg och arbetsorten är Solna.

FM Veterancentrum söker en erfaren stabsofficer till sektionen för externa relationer.

Sektionen för externa relationer ansvarar för FM Veterancentrums samarbete med organisationer och myndigheter utanför Försvarsmakten. Vår övergripande målsättning är att utlandsveteraner och deras anhöriga ska känna sig stolta, respekterade och värdefulla. En viktig del i detta arbete är högtidlighållandet av Veterandagen, där vår sektion är ansvariga för projektledningen.

Andra ansvarsområden för sektionen är att föra historiska sammanställningar över Försvarsmaktens utlandsveteraner och internationella insatser genom tiderna, drift och förvaltning av FM Veterancentrums kommunikationsplattformar samt representera FM Veterancentrum vid aktiviteter och arrangemang för veteraner och deras anhöriga runt om i landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ge chefer och medarbetare stöd och vägledning i frågor som rör arbetet med erkänsla till utlandsveteraner utifrån stolt, respekterad och värdefull.

• Ansvara för framdrivning av utlandsveteranens meritvärde.

• Samordna FM Veterancentrum deltagande vid och stöd till veteranaktiviteter arrangerade av andra organisationer.

• Ansvara för samverkan med andra utsändande myndigheter.

• Driva alternativt ingå i veteranrelaterade utvecklingsprojekt såväl externt som internt.

• Stödja i övriga frågor eller uppgifter inom sektionens och centrumets ansvarsområde.

Kvalifikationer:

• Godkänd officersutbildning (OP/SOU).

• Erfarenhet från internationell militär insats.

• God kännedom om Försvarsmaktens organisation.

• God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift.

• Goda kunskaper i engelska (tal och skrift).

Meriterande:

• Färdighet i systemet PRIO, VIDAR och Emilia.

• Erfarenhet av utvecklingsarbete.

• Erfarenhet av att arbeta med veteran- och anhörigfrågor.

• Erfarenhet av stabsarbete.

• Brett kontaktnät inom och utanför Försvarsmakten.

 

Personliga egenskaper:

För att passa i rollen bör du vara utåtriktad och ha lätt att knyta kontakter både inom och utanför myndigheten. Du har en pedagogisk ådra, en god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska samt arbetar strukturerat. Du bör kunna jobba självständigt och vara en god lagspelare och kunna hantera såväl operativa uppgifter som långsiktiga projekt. Du kommer att representera och presentera sektionens arbete vid utbildningar, möten och andra arrangemang. Ett antal resor inom Sverige ingår i tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Tillträde:

Snarast eller efter överenskommelse.

Senaste ansökningsdatum:

Du är välkommen med din ansökan senast 2024-08-15. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Regfv Fredrik Svärd, Sektionschef Externa Relationer, 0721-814130, fredrik.svard@mil.se

Fackliga företrädare vid MHS Karlberg:

Johan Danko OF-Karlberg

Carla Vidén SACO-S

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet

Lise-Lotte Larsson SEKO

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 0505-451000

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 maj 2024
  • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär/Civil
  • Sista ansökningsdag:2024-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan