Maskintjänstchef Ekipaget, Amf 1

Om tjänsten

Om enheten

Ekipaget är en avdelning inom Garnisonsenheten på Stockholms Amfibieregemente. Ekipaget  är utgångsgrupperat i Haninge, Berga. Ekipaget stödjer Marina förband med bogsering, förhalning, assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc.

Ekipaget på Amf 1 är under utveckling och vi behöver därför förstärka vårt team med flera maskintjänstchefer till våra olika fartyg. Ett flertal olika fartygstyper finns på Ekipaget varavHMS Hera tillsammans med sitt systerfartyg HMS Hebe är Försvarsmaktens modernaste fartyg och kommer levereras våren 2024 till Ekipaget i Berga.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som maskintjänstchef är du ansvarig för drift, underhåll och materiel på Ekipagets olika fartyg.

I arbetsuppgifterna ingår även däcksarbete vid sjöarbeten, förhalningar m.m. Detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos vår personal.

Kvalifikationer:

Specialistofficer
Maskinbehörighet lägst M7
Körkort klass B
Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
Godkänd läkarundersökning för sjögående personal

 

Meriterande:

Goda språkkunskaper i engelska
Skyddstjänstutbildning
Systemvana i PRIO och LIFT

 

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna är varierande, med stundtals korta tidsförhållanden vilket ställer krav på flexibilitet och kreativitet. Du är noggrann, självgående och har ett strukturerat arbetssätt samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. 

 

Övrigt

Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning vid nyanställning
Arbetsort är Haninge, Berga
Tillträde efter överenskommelse
Befattningen är Militär
Upplysningar om tjänsten
Plutonchef​ Kristoffer Ekberg​ 072 155 87 82 erik.ekberg@mil.se
Stf Plutonchef​ Ola Kvarnström​ 073 -20 20 001 ola.kvarnstrom@mil.se
För allmänna frågor kontakta HR generalist Marcus Westin 070-964 80 85

 

 

Facklig representant
Officersförbundet: Michael Jarkö 072-1814086

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 april 2024
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan