Reservofficer till I 21

Om tjänsten

Vill du som reservofficer vara med och bygga upp ett av de nya regementen som Försvarsmakten har fått i uppgift att etablera?

Riskdagen har beslutat om att öka försvarsförmågan genom att återetablera flera regementen där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, I 21 är ett av dem.

I21 ansvarar för uppbyggnaden av tre krigsförband – två fristående norrlandsskyttebataljoner och Militärbas Sollefteå. I 21 har idag verksamhet i Sollefteå och Östersund. Här får du möjligheten att vara med om någonting unikt, den militära återetableringen i Nedre Norrland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som reservofficer vid Västernorrlandsregemente med Jämtlands Fältjägarkår, I 21 kommer du att arbeta i perioder för att bland annat stärka upp vid framförallt grundutbildning av rekryter vid Ångermanlands infanteribataljon och Jämtlands fältjägarkår. Möjligheten att tjänstgöra utifrån regementets övriga behov på regementsstaben, garnisonsstödsenheten och logistikenhet Sollefteå kommer även att finnas.

Som reservofficer kommer du att vara krigsplacerad vid förbandet och tjänstgör vid större övningar och insatser nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
Krav
Officersutbildning/Specialistofficersutbildning/Reservofficersutbildning
God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i tal och skrift
Lägst B-körkort 

Meriterande
Militära förarbevis och utbildningsbehörigheter

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är positiv, flexibel och prestigelös. Du har god social kompetens och är orädd för att ta dig an arbetsuppgifter. Rollen som Reservofficer kräver att du kan arbeta självständigt likväl som i grupp och att du har en god samarbetsförmåga. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. Du har dessutom en god förmåga att kunna planera och arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Reservofficer.
Tjänsten är en militär befattning

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Stf HR-chef Gretel Bill, 073-082 81 04

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Malin Lidström, 070-318 79 66

Fackliga företrädare
OFR/O Mattias Larsson 070-419 28 06

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 april 2024
  • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-05-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan