MUST söker C S6 till Nationella underrättelseenheten (NUE)

Om tjänsten

MUST söker chef till sambandssektionen S6 vid Nationella Underrättelseenheten (NUE) tillhörande MUST Underrättelsekontor

Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänst har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet för att kartlägga yttre hot mot landet till stöd för landets utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.
MUST har också i uppgift att bidra till ett stärkt underrättelsesamarbete inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik och EU:s krishanteringsförmåga.

NUE är ett stående krigsförband med uppgift att stödja multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser i Försvarsmaktens insatsområden.
Förbandet tar även fram underrättelser inför insatser samt nationellt, åt uppdragsgivare inom och utanför Försvarsmakten.
Förbandet är underställt chefen MUST.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

C S6 utgör förbandets ledningssystemchef och leder sambands- och ledningssystemstjänsten vid förbandet. Dina huvudsakliga uppgifter består i att planera, leda och fördela arbetet inom egen sektion och funktion samt tillsammans med egen sektion planera, implementera, vidmakthålla, utbilda samt möjliggöra förbandets behov av ledning- och sambandssystem. En naturlig del i befattningen är samverkan gentemot andra organisationer i Försvarsmakten och andra myndigheter. Ledningssystemchefen förväntas ha goda kunskaper och förståelse om Försvarsmaktens sambands-, IT- samt signalskyddssystem.

Leder, planerar och följer upp ledningssystemstjänsten och egen sektion vid förbandet.
Är ansvarig för förbandets radio-, tele-, samband-, IT- samt signalskyddssystemnationellt och internationellt.
Leder ledningssystems-stödet till pågående insatser samt genomför systemstödsresor för att på plats i insatsområdet stödja förband.
Stödjer förbandschef, högre chefer samt förband i frågor eller behov som rör ledningssystemtjänsten.  
Tillsammans med egen sektion planera och genomför utbildning av förbandets medarbetare avseende samband-, IT- samt signalskyddssystem.
Deltar i utvecklingsarbete inom ramen för egen funktion.
Samverkar med enheter inom Försvarsmakten samt andra myndigheter inom ramen förlednings- och sambandssystem
Utgör signalskyddschef vid förbandet.
 

Formella krav:

Svensk medborgare
Officersexamen (OF-3, SO-8)
Körkort lägst klass B.
Dokumenterad väl vitsordad tjänst i arbetsledande befattning
Uppfyller Försvarsmaktens mediciniska och fysiska krav för tjänstgöring internationellt.

 

 

Meriterande:

Taktisk ledningssystemsofficersutbildning
Sambandschefsutbildning eller motsvarande
Erfarenhet av att arbeta i stab
Signalskyddschefsutbildning
Tekniska kunskaper inom radioteknik och datornätverk
Tidigare erfarenhet av utlandstjänstgöring

 

Personliga egenskaper:

Du har god förmåga att bibehålla fokus
Du har god analytisk förmåga
Du har god systemförståelse med blick för såväl helheter som detaljer
Du är flexibel och kreativ och kan jobba självständigt
Du är noggrann och har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift
Du har en mycket god förmåga att prestera även under pressade förhållanden

 

Övrigt:
Befattningen är en tillsvidareanställning.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Omgående
Utlandstjänstgöring är en obligatorisk återkommande del av befattningen.


Befattningen omfattas av sekretess så vi uppmanar dig att vara restriktiv i din kommunikation angående att du sökt den här tjänsten.

Då befattningen innebär krigsplacering samt tjänstgöring internationellt skall du fullt klara Försvarsmaktens fysiska grundkrav. Försvarsmakten möjliggör för anställda att uppnå dessa krav genom att anställda erbjuds att träna på arbetstid.

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-01 som skall innehålla CV, examensbevis och betyg. Vi vill att du motiverar i ett personligt brev varför du är lämpad för denna befattning samt på vilket sätt du har arbetat med analys. 

För denna befattning krävs en godkänd säkerhetsprövning.

Förfrågningar om befattningen lämnas av: C S1, Caisa Littorin. Nås via mejl: caisa.littorin@mil.se

Fackliga representanter
SACO - Anders Markow 
OFR/O - Roger Ericsson 
SEKO - Katarina Kruse 
OFR/S - Maria Ekelund 
Samtliga nås via 08-788 75 00. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 maj 2024
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-07-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan