Stabsassistent G3

Om tjänsten

Västernorrlands regemente I 21 med Jämtlands fältjägarkår söker nu en Stabsassistent till Genomförandeavdelningen till Regementsstaben med placering i Sollefteå.

Vi är ett regemente, men med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det nya moderna infanteriet under vår stolta devis ”Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland”.

Om enheten
G3 är regementsstabens genomförande avdelning. G3 arbetare med den dagliga verksamheten på Regementet. Uppgifterna på avdelningen varierar med allt från att planera och genomföra utomstående besök på Regementet till att skriva regementsorder för kommande verksamhet.

Som stabsassistent har du goda möjligheter att knyta kontakter och dra lärdom om det militära yrket som kan komma väl till pass i din fortsatta personliga utveckling, kanske mot att bli yrkesofficer?

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Stabsassistent vid G3 stödjer du avdelningen administrativt och logistiskt.
Exempel på arbetsuppgifter:
Stödja med praktiska för- och efterberedelser vid möten och besök
Registervård
Uppdatera styrande dokument
Administrativt stöd med kallelser, protokoll, beställningar m.m

Du kommer även att stödja med andra administrativa uppgifter som finns kopplade till den dagliga verksamheten.

Ditt arbete sker i mycket nära samarbete med övriga medarbetare på avdelningen.

KRAV
Kvalifikationer
Genomförd militär grundutbildning med godkänt resultat
Gymnasieutbildning med godkända betyg
Uppfyller medicinska och fysiska krav
God förmåga att uttrycka dig svenska och engelska i tal och skrift
B-körkort

Meriterande
God förmåga i MS Office-programmen
Militära förarbevis
Befattningsutbildning Stabsassistent
Administrativ erfarenhet

Personliga egenskaper
Befattningen som stabsassistent kräver att du har ett gott ordningssinne, ett prestigelöst agerande och god social kompetens. Du kan hantera högt tempo och växla mellan olika arbetstempon och har förmågan att kunna växla mellan att arbeta självständigt och i grupp. Vidare är du serviceinriktad, klarar av att se mönster och planera utifrån återkommande uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: GSS/K
Tjänsten är en militär befattning.

Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Till största delen förlagd till dagtid vardagar, men schemalagd tjänstgöring under andra tider kan förekomma. I tjänsten ingår 3h fysiskt träning på arbetstid.

Din arbetsort kommer att vara Sollefteå. Befattningen kan innebära att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbete bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Upplysningar om befattningen
Chef G3 Mj Marcus Arklöf Grande, 073-338 82 78

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Malin Lidström 070-318 79 66

Fackliga företrädare
OFR/O, Mattias Larsson 070-419 28 06

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-31 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 maj 2024
  • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan