Signalskyddschef sökes till F16

Om tjänsten

 

Om tjänsten

En spännande tjänst i unik miljö där varje dag syftar till att försvara Flygvapnets förmågor och motverka andra aktörers möjligheter att angripa våra system. Som signalskyddschef vid F 16 strilförsvarsanläggning i Hästveda är du med och säkerställer integriteten för en viktig del i försvaret av Sverige. 

 

Om enheten

161. Strilbataljon söker dig som vill vara med och bidra till Sveriges luftförsvar, stimuleras av växlande arbetsuppgifter och eget ansvar.

161:a Stridslednings- och Luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt året runt för att övervaka och försvara svenskt luftrum genom att producera och distribuera auktoriserat luftläge, stridsleda flygstridskrafterna och samordna luftstridskrafterna.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som Signalskyddschef innebär att du leder och samordnar arbetet med signalskyddstjänsten gentemot de aktörerna som verkar i anläggningen.

Du kommer att tjänstgöra vid stabskompaniet i anläggningen och det dagliga arbetet innebär att du handlägger självständigt ärenden inom signalskyddstjänsten. Dina ansvarsområden kommer bland annat omfatta certifikat, aktiva kort, kryptonycklar, skapa rutiner, hantera signalskyddsutrustning, delta vid interna kontroller och hantera ärenden vid signalskydds incidenter.

 

Kvalifikationer

 • Genomförd yrkesofficersutbildning
 • Erfarenhet av att tidigare arbetat med ledningsstödssystem
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 

Meriterande

 • Utbildad signalskyddschef
 • Utbildad kortadministratör
 • Erfarenhet inom signalskydd och säkerhetstjänst
 • Kunskaper om Försvarsmakten
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • Erfarenhet från Flygvapnet
 • Teknisk förståelse och kunskap om Försvarsmaktens IT-system t.ex. IS U/S och PRIO
 • Erfarenhet som handläggare NAV och/eller BV

 

Personliga kunskaper

För att du ska lyckas i denna befattning behöver du ha en pedagogisk och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt, kritisk och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya och komplexa arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet. Du tycker om att vara serviceinriktad med en hög integritet samt att det är en självklarhet för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning, anställningen kan inledas med provanställning om 6 månader.

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: din huvudsakliga arbetsort är i Hästveda. Periodvis kan tjänstgöring ske på någon annan av F16 arbetsorter.

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

 

För upplysningar om befattningen kontakta:

Fabian Frankenius, tfn 0451-382409

 

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Rebecca Grebestam, tfn 073-850 05 88.

Mejl: F16-A1-adm@mil.se

 

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.

OFR/S Daniel Modin, nås via växeln 018-19 60 00.

SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06

SEKO Jens Larsson, nås via växeln 018-19 60 00.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 maj 2024
 • Plats: Hästveda, Skåne län, Sverige
 • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan