Stridsfotograf Operativa kommunikationsförbandet

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsfotograf kommer du att i huvudsak producera stillbild och video inom ramen för Försvarsmaktens kommunikationstjänst. Du kommer att producera såväl kortare nyhetsinslag som omfattande produktioner om myndighetens verksamhet. Arbetet sker till stor del enskilt och med eget ansvar för planering, genomförande och samverkan med andra aktörer inom och utanför myndigheten. 

Försvarsmaktens stridsfotografer följer svenska soldater och sjömän varhelst de verkar, i Sverige såväl som utomlands. Stor del av arbetet utförs på annan ort vilket innebär många resdagar och ofta oregelbunden arbetstid. Höga krav ställs på soldatfärdigheter och fotokunskaper.

 

Mediaavdelningen

Utvecklar och producerar produkter till stöd för Försvarsmaktens kommunikationstjänst. Detta görs i huvudsak genom enskilda uppdrag rörande exempelvis fotodokumentation, grafik, tryck, redigering eller annan audiovisuell produktion inom myndigheten.  Målsättningen är att genom olika budskap och kanaler påverka målgruppers känslor, attityder och beteenden. Produkterna som produceras är allt från film och radio till flygblad med budskap baserade på inhämtad information och analyser. Avdelningen har även kompetens och förmåga till utredningsstödjande bilddokumentation.

 

Om enheten

Operativa kommunikationsförbandet är ett operativt/militärstrategiskt förband som genom kommunikationstjänst och psykologiska operationer analyserar samt påverkar beteenden och attityder hos olika målgrupper i syfte att uppnå politiska och militära mål.
Förbandet har även i uppgift att bevaka informationsmiljön samt analysera, identifiera och möta fientliga påverkansoperationer. Uppgifterna kan lösas såväl nationellt som internationellt. Förbandet har också i uppgift att stödja övriga Försvarsmakten och andra myndigheter med beslutsunderlag avseende informationsaktiviteter samt att ansvara för utbildning och rådgivning inom psykologiska operationer.
Förbandet bidrar till högre chefs operativa- och strategiska lägesbild samt analys av informationsmiljön. Grundat på lägesbilden ska förbandet ta fram beslutsunderlag och motåtgärder mot andra aktörers påverkansoperationer och informationsaktiviteter. Förbandet utbildas och produceras vid Operativa enheten på Ledningsregementet i Enköping.

 

Krav för befattningen

 • Genomförd militär grundutbildning med godkända betyg.
 • God fysisk och psykisk kondition.
 • Körkort B.
 • Akademisk eller eftergymnasial yrkesutbildning inom fotografi eller videoproduktion.

 

Meriterande

 • Kompetens eller yrkesmässig erfarenhet av fotografi, video produktion och grafisk design.
 • Goda kunskaper i videoredigering och program som t.ex. Adobe Premiere Pro.
 • God förmåga att uttala sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Goda IT-kunskaper såväl teoretiskt som praktiskt.
 • Militära förarbevis.
 • Erfarenhet av utlandstjänstgöring eller arbete i konfliktområde.

 

Personliga egenskaper

Som person är du ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbete i grupp. Du är flexibel, följsam, kommunikativ, ansvarsfull och trivs med att skapa nya kontakter och har god social kompetens.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund som slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt dina kvalifikationer utöver militär erfarenhet. 

 

Övrigt

Anställningsform: Enligt GSS-avtalet. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

 

För information om befattningen och rekryteringsprocessen

Kontakta ledr-opkomm-media@mil.se

 

Fackliga företrädare

OFR/O      Mikael Eriksson  
SACO-F    Ann-Marie Löfwenberg            
SEKO-F    Benny Augustsson                
OFR/S      Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln: 0171-157000

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-31. Din ansökan ska innehålla personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, CV, intyg om genomförd militär grundutbildning och annan relevant utbildning samt arbetsprover och portfolio. Portfolion skall vara så omfattande som möjligt. Länk till bilagor som inte kan bifogas skickas till ledr-opkomm-media@mil.se. Observera att endast dokument av typen pdf, doc och jpg kan bifogas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 maj 2024
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan