Kurschef till Swedint.

Om tjänsten

Är du en nyfiken och samarbetsinriktad person som vill utvecklas i en modern och lärande organisation och samtidigt göra samhällsnytta? Välkommen till en intressant arbetsplats med ett tryggt ledarskap och motiverade medarbetare. Vi arbetar intensivt med att skapa en jämställd och jämlik organisation och eftersträvar jämn könsfördelning på alla nivåer.

Vi söker en Kurschef som kommer att få en avgörande roll i vår internationella utbildningsverksamhet som direkt bidrar till förmågan att försvara Sverige, våra allierade och vår frihet att leva som vi själva väljer.

Befattningen erbjuder

Du kommer att erbjudas goda möjligheter till kompetensutveckling genom den absoluta närheten till Swedint och Nordic Center for Gender in Military Operations kursutbud och samarbetsforum nationellt och internationellt. Genom att delta i våra kurser, som är meriterande mot Natobefattningar, internationella organisationer och insatser, kan du bygga ditt CV mot kommande befattningar och skapa ett brett internationellt kontaktnät.


Om enheten

Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för internationell stabsutbildning, förberedande insatsutbildning. Swedint är samlokaliserat med NCGM som är kompetenscentrum för genderperspektiv på taktisk och operativ nivå. Swedint har i uppgift från regeringen att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning och insatsförberedande utbildning inom ramen för Nato, EU och FN.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utveckla, genomföra och utvärdera aktuell kursverksamhet tillsammans med andra kurschefer, ämnesexperter och konsulter.
 • Delta i kvalitetssäkring av kurser.
 • Stödja andra kurschefer.

KRAV
Kvalifikationer

 • OF 3 (militär grad major)
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska.

Personliga egenskaper

Som kurschef är du diplomatisk, vetgirig, öppen och mycket hänsynstagande. Du är stabil och analytisk i din roll och skapar trygghet i gruppen med ständigt fokus på utveckling och nya lösningar.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av stabsarbete.
 • Genomförd eller prognos mot FHS HOP (Försvarshögskolan Högre Officersprogrammet).
 • Erfarenhet av utbildningsverksamhet.
 • Erfarenhet från Nato-, eller FN-insats

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare (Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten).
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Kungsängen

Vi har ett bra flextidsavtal med möjlighet att arbeta hemifrån i viss omfattning.
Militär befattning: OF 3 (major)
Tjänsteresor förekommer som en naturlig del av det internationella arbetet några gånger per år.
Tillträdesdatum: snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Lars Berndtsson

Information om rekryteringsprocessen
Elin Holmström Borén

Fackliga företrädare
OFR/O Orry Finnermark, OFR/S Kenneth Hartikainen/Mikael Bengtsson, SACO Johan Gillemyr, SEKO Lise-Lott Larsson.

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-12 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar din ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juni 2024
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan