Stabssoldat Flygbassäkpluton vid Skaraborgs flygflottilj F 7, Väne Flygbassäkkompani

Om tjänsten

Beskrivning av kompaniet

Väne Flygbassäkkompani är ett nyuppsatt kompani som ansvarar för nyutbildning av värnpliktiga flygbassäk och markförsvarssoldater till Skaraborgs flygflottilj F 7. Kompaniet har även en kontinuerligt tjänstgörande flygbassäkpluton samt en hundavdelning utöver värnpliktsplutonerna.  

Beskrivning av arbetsuppgifter

Befattningen är placerad i plutonsledningen på 1.Flygbassäkpluton. Plutonen är kontinuerligt tjänstgörande och bedriver både skarp verksamhet och egen övning och träning inom ramen för övriga kompaniet.

Som stabssoldat kommer du att jobba främst med att stötta plutonsledningen men även övriga chefer på kompaniet. Du kommer att vara spindeln i nätet för informationen som kommer in eller går ut från plutonen och stötta med att sammanställa och presentera den på ett överskådligt sätt. Du kommer jobba i nära samverkan med övriga stabssoldater inom kompaniet. Detta innefattar att kunna jobba i Försvarsmaktens olika tekniska stödsystem för att kunna ta emot order, handlingar, uppgifter och sedan stötta med nedbrytning, prioritering och uppgiftsställande.

Vid övningar, skarpa uppgifter i fred och i krig är du en viktig resurs i plutonsledningen för att kunna hantera radio, hemliga handlingar, föra lägeskartor och förbereda ordergivningar.

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg
 • God datorvana
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Svenskt medborgarskap
 • Körkort B för manuell växellåda

Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, servicemedveten, initiativrik och ansvarstagande. Du trivs med att arbeta självständigt och tar ansvar för att lösa uppgifterna, samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Under intensiva perioder kan du prioritera uppgifter och ta initiativ för att lösa verksamheten. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Genomfört stabsassistentsutbildning/stabssoldatsutbildning och/eller tjänstgjort som stabsassistent/stabssoldat
 • Genomfört GBU/FGBU
 • Genomfört signalskyddsutbildning
 • Erfarenhet av flygbasverksamhet
 • Erfarenhet av informationshantering
 • God vana vid Försvarsmaktens datasystem

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän med kontinuerlig tjänstgöring) i 6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar.

Anställningen inleds med en provanställning i 6 månader.
Arbetsort: Såtenäs

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer vi bjuda in dig till F 7 för intervju enligt överenskommelse över telefon.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Johan Ligardh eller Martin Sellberg, tfn 0510-47 70 00 (växel).

Fackliga representanter:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

Samtliga nås via växeln tfn 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-30.

Underlag att bifoga ansökan:

 • Personligt brev
 • CV med referenser
 • Militära vitsord
 • Kopia av körkort och militära förarbevis samt de examinator-/instruktörskompetenser du besitter
 • Övriga meriterande utbildningar inom ämnesområdet

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 juni 2024
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan