Chef för logistiksektionen vid Dalregementsgruppen

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser.

Om tjänsten

Är du en officer med intresse för logistik och personalansvar? Då har Dalregementsgruppen något spännande och annorlunda för dig!

Om arbetsplatsen

Dalregementsgruppen är en militärregiongrupp i Falun som ingår i Mellersta militärregionen. Vi vidmakthåller Hemvärnets verksamhet i Dalarna som består av en bataljon (17:e hemvärnsbataljon, "Dalabataljonen").

Logistiksektionen ansvarar för Dalabataljonens och Dalregementsgruppens materiel, samt understödjer Dalregementsgruppen med logistik. Som chef för logistiksektionen arbetsleder du sex stycken medarbetare där huvuddelen är civilanställda.

Kvalifikationer

 • OR7-8/OF3.
 • Körkort B.

Meriterande

 • Erfarenhet som kvartermästare eller sektionschef vid logistiksektion.
 • Erfarenhet som chef med personalansvar.

Personliga egenskaper

Du tar initiativ och har lätt för att samarbeta med andra. Du är ordningsam och intresserad av att lära dig mer om funktionen logistik. Du uppskattar ett strukturerat arbetssätt och söker kontinuerligt efter möjligheter att effektivisera arbetet. Du vill ta verksamhetsansvar och personalansvar.

Övrigt

Arbetsort: Falun, resor och helgtjänstgöring förekommer (dock inte frekvent). Sysselsättningsgrad 100%.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Urvalsprocessen kommer att påbörjas v.33. Tillträde under hösten 2024, dock senast 2025-01-01. Individuell lönesättning tillämpas.

Fackliga företrädare: OFR-O, Per-Erik Pallin, 08-58452423.

Frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten kan ställas till Jonas Rick, sektionschef, 076-8539306.

Ansök senast

Vi vill ha din ansökan senast den 11 augusti tillsammans med CV och personligt brev. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 juni 2024
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan